Envisiontec släpper ny 3d-bioplotter

envisiontec_3d_bioplotter

3d-printerutvecklaren Envisiontec lanserar nu en ny version av sin 3d-bioplotter, Developer-serien. Det är en maskinserie särskilt framtagen för forskning och utbildning där man inte har behov av alla funktioner som finns i huvudserien.

Företagets 3d-bioplottrar har funnits på marknaden sedan 2000 och används inom en rad applikationsområden, både inom kliniska tester, forskning och utbildning. I kliniska miljöer baseras produktionen på magnetröntgen-scanningar av patienter. Detta data konverteras sedan till stl-filer som kan användas som mallar för implantat.

Tekniken bakom maskinerna bygger på deponering av material i tre dimensioner med hjälp av lufttryck och ett munstycke. Maskinen har stöd för flera materialtyper, vilket möjliggör produktion av flera olika applikationer.

Envisiontecs svenska distributör är R.A.P.S.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Industrimässa flyttar till nätet

Elmia Subcontractor Connect 2020. Så heter Elmias nya digitala mötesplats som ska äga rum 10–13 november, istället för industrimässan Elmia Subcontractor. – Det finns ett stort behov och en stark önskan bland våra utställare och besökare att träffas, säger Helena Åhs, mässansvarig för Elmia Subcontractor.

Publicerat av: