Genombrott för ny metallproduktionsteknik

FOTO: WIKIMEDIA COMMONS

FOTO: WIKIMEDIA COMMONS

Nya tester från nederländska Energy Research Centre of the Netherlands (ECN) visar att tekniken Digital Light Processing, DLP, går att använda för metallproduktion. Tidigare tester har visat att tekniken också kan användas för att producera med keramer.

I sintringsmetoderna SLS, Selective Laser Sintering, och EBM, Electron Beam Melting, smälts metallpulver i tunna lager, antingen med en laser eller med en elektronstråle. DLP är ett slags projektorteknik som består av speglar, optik och ljuskälla. En ljusstråle används för att selektivt belysa material i en byggkammare lager för lager.

Det finns inga uppgifter om vilka metallpulvermaterial som kan användas eller vilka egenskaper som färdiga geometrier får. Forskarna vid ECN menar dock att den DLP-baserade teknik som de testat ska ge högre kvalitet än existerande additiva tekniker för metallproduktion.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fordonsjätte printar medicinsk utrustning

Ford i USA inleder nya samarbeten för att för att möta efterfrågan på munskydd och respiratorer. – På Ford känner vi en skyldighet att bidra i dessa tider, säger Bill Ford, styrelseordförande för Ford Motor Company.

Publicerat av: 

Prototal serietillverkar skyddsutrustning

Efter ökad förfrågan på skyddsutrustning inom vården, i samband med Coronaviruset, börjar Prototal serietillverka skyddsvisir. – Vi såg möjligheten att snabbt ta fram ett skydd för att akut hjälpa sjukvården, säger Jonas Sandwall marknadschef på Prototal.

Publicerat av: 

Malmö stad 3d-printar visir

Modellverkstaden på Malmö stads stadsbyggnadskontor börjar 3d-printa ansiktsvisir efter brist på skyddsutrustning inom vården. Hittills har de skrivit ut 75 stycken.

Publicerat av: 

Dubbelt upp i nytt skrivarsystem

Den tyska maskinverktygstillverkaren DMG Mori lanserar ett nytt 3d-skrivarsystem, Lasertec 30 Dual SLM system. Enligt tillverkaren kan produktiviteten ökas med 80 procent.

Publicerat av: