Plastproduktionen kommer att öka kraftigt

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 15 augusti 2014

plastproduktion

År 2019 kommer marknadsvärdet för 3d-printade plastföremål att uppgå till1,4 miljarder dollar. Det visar en ny rapport från industrianalytiker på Smartech Markets Publishing.

Enligt rapporten kommer marknaden för polymerer att växa kraftigt de kommande fem åren, från en nivå i dagsläget på runt 310 miljoner dollar.

Rapporten täcker in en prognos som sträcker sig över tio år och omfattar material som ABS, PLA, PC, PP, nylon, akrylat och termoplaster. Enligt rapporten ligger de största möjligheterna, och den största omsättningen, i utvecklingen av mer robusta ABS- och PLA-material för hemmaanvändarna. Polymerpulver och hållbara polymerer som nylon kommer att ta stora marknadsandelar under de kommande åren.

Det växande intresset till trots, kommer efterfrågan på material inte öka försäljningen avsevärt så länge tillverkarna fortsätter att sälja material i större förpackningar. Rapporten föreslår att om material produceras i mindre enheter så får de ett högre marknadsvärde.

Materialkedjan är dock i mångt och mycket starkt kopplad till de större utrustningsleverantörerna och det lämnar lite spelutrymme för externa materialproducenter. På grund av detta har vi sett flera samarbeten mellan materialleverantörer och mindre utrustningsleverantörer.

Läs vidare

Audi Sport sparar veckor på att 3D-printa verktyg

När nya elbilen Audi E-Tron GT skulle lanseras behövde Audi-fabriken i tyska Heilbronn snabbt få tag i 200 verktyg, jiggar och fixturer. Lösningen? 3D-printing och mjukvara för designautomatisering.
Audi Trinckle 0H6A1913

Vinnarna i TCT Awards utsedda

I samband med mässan TCT 3Sixty i Birmingham avgjordes årets upplaga av TCT Awards 2024 som lyfter fram branschens bästa i elva olika kategorier. Dessutom valdes tre personer in i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_157

En 3D-skrivare som ryms i handen

Forskare vid MIT och University of Texas i Austin har utvecklat en chip-baserad 3D-skrivare som är ungefär lika stor som ett mynt. Denna unika lilla manick ska kunna användas till exempel för rapid prototyping på språng.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Rapport: 3D-print växer snabbare än väntat

Marknaden för 3D-printing växer snabbare än väntat och beräknas uppgå till runt 57 miljarder dollar i slutet av 2028. Det visar en prognos från Protolabs.
sementprint

Senaste nytt

BigRep släpper två högtemperaturmaskiner

Tyska BigRep lanserade nyligen inte bara en utan två nya 3D-skrivare för utskrifter i höga temperaturer. Släppet är ett resultat av bolagets förvärv av HAGE3D som tillkännagavs i höstas.
IPSO105_inFormnext2023

Audi Sport sparar veckor på att 3D-printa verktyg

När nya elbilen Audi E-Tron GT skulle lanseras behövde Audi-fabriken i tyska Heilbronn snabbt få tag i 200 verktyg, jiggar och fixturer. Lösningen? 3D-printing och mjukvara för designautomatisering.
Audi Trinckle 0H6A1913

Sålde 15 maskiner efter lansering på print-mässa

3D-printing är en starkt växande bransch som börjar användas även inom områden som förpackning, skylt och display. Massivit medverkade på printmässan Drupa i Düsseldorf nyligen med förhoppningen att få fler "2D-printing-företag" att upptäcka möjligheterna med 3D-tekniken.
Massivit 4

Gör unika 3D-printade bucklor

När årets första STCC-tävling avgjordes nyligen fick de tre översta på pallen ta emot pokaler som 3D-printats med guld-, silver- och bronsfärgat filament.
STCC