Prototal starkare på SLA med investering

prototal_investering_sla

Servicebyrån Prototal har investerat i en ny SLA-maskin från 3D Systems. Modellen heter iPro 8000 och innebär att företaget nu utökar sin SLA-kapacitet inom additiv tillverkning.

– Ökad efterfrågan på stora prototyper samt serietillverkning med höga krav på ytfinhet och detaljrikedom ligger till grund för investeringen, säger Henrik Lundell, vd Prototal.

3D Systems iPro 8000 är en av flaggskeppsmodellerna på SLA-sidan. Den har en byggvolym som är cirka 140 procent större än företagets befintliga SLA 5000-maskiner. Byggvolymen är på hela 750 x 650 x 550 millimeter. Maskinen är den första av sitt slag i Norden.

Optiken i iPro 8000 gör det möjligt att kontinuerligt variera laserdiametern från 0,13 millimeter till 0,76 millimeter. I kombination med högre lasereffekt erhålls både förbättrad detaljrikedom och fördubblad bygghastighet jämfört med tidigare utrustning.

– Med denna investering erbjuds marknaden möjlighet att ta del av det senaste inom SLA-tekniken. iPro 8000 möjliggör produktion av detaljer med ytfinhet, detaljrikedom och repeterbarhet som tidigare bara varit möjlig i våra små maskiner. Att kunna göra detta på stora detaljer och ändå reducera tiden för tillverkning blir en stor tillgång, avslutar Henrik Lundell.

Läs mer om SLA-teknik

Intervju med Prototals vd Henrik Lundell

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Kreativt golv ger sken av norr

Med inspiration av norrsken skapade den spanska arkitekten och designern Patricia Urquiola ett golv, dekorerat genom 3d-teknik, inför BMW:s utställning ”Progressive Luxury meet Creative Excellence”. 

Publicerat av: 

Forskare fixar 3d-skanning med mobilen

Vill du 3d-skanna direkt med din mobiltelefon? Nu har forskare från Korea och Spanien har kommit fram till en metod för att skanna föremål i 3d med en vanlig kamera eller mobilkamera. 

Publicerat av: 

Ny 3d-skrivare ska förfina smyckena

Solidscape har som mål att hälften av all smyckestillverkning i världen ska baseras på 3d-utskrifter. Nu lanserar de 3d-skrivaren SolidscapeDL, som ett steg i rätt riktning.

Publicerat av: 

Acron växlar upp med nytt förvärv

Acron, den Anderstorpsbaserade servicebyrån inom additiv tillverkning, förvärvar nu konsultbyrån Plastic Engineering Scandinavia AB. – Det här är ett viktigt steg framåt för oss, säger Acrons vd Kenny Johansson.

Publicerat av: 

Grow: ”Prototyper är en självklarhet”

Tata Steel och svenska designbyrån Grow tog hem pris i designtävlingen Dieline Awards. – Med 3d-print kan man komma väldigt nära hur den riktiga produkten kommer se ut på detaljnivå, säger Kim Onchoi-Stenmark från designbyrån Grow.

Publicerat av: 

Munstycke ska mata pellets på nolltid

Massive Dimension lanserar munstycke för pellets. Enligt tillverkaren kommer användaren kunna skriva ut en mycket större mängd material åt gången, i jämförelse med de vanliga FDM och FFF-munstyckena.

Publicerat av: