Prototal starkare på SLA med investering

prototal_investering_sla

Servicebyrån Prototal har investerat i en ny SLA-maskin från 3D Systems. Modellen heter iPro 8000 och innebär att företaget nu utökar sin SLA-kapacitet inom additiv tillverkning.

– Ökad efterfrågan på stora prototyper samt serietillverkning med höga krav på ytfinhet och detaljrikedom ligger till grund för investeringen, säger Henrik Lundell, vd Prototal.

3D Systems iPro 8000 är en av flaggskeppsmodellerna på SLA-sidan. Den har en byggvolym som är cirka 140 procent större än företagets befintliga SLA 5000-maskiner. Byggvolymen är på hela 750 x 650 x 550 millimeter. Maskinen är den första av sitt slag i Norden.

Optiken i iPro 8000 gör det möjligt att kontinuerligt variera laserdiametern från 0,13 millimeter till 0,76 millimeter. I kombination med högre lasereffekt erhålls både förbättrad detaljrikedom och fördubblad bygghastighet jämfört med tidigare utrustning.

– Med denna investering erbjuds marknaden möjlighet att ta del av det senaste inom SLA-tekniken. iPro 8000 möjliggör produktion av detaljer med ytfinhet, detaljrikedom och repeterbarhet som tidigare bara varit möjlig i våra små maskiner. Att kunna göra detta på stora detaljer och ändå reducera tiden för tillverkning blir en stor tillgång, avslutar Henrik Lundell.

Läs mer om SLA-teknik

Intervju med Prototals vd Henrik Lundell

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


USA:s flotta använder 3d-skrivare

Den amerikanska armén och flottan använder sig av additiv tillverkning för att få fart på verksamheten. Under 28 månader kommer USS hangarfartyg, George HW Bush CVN 77, att uppgraderas med både konventionella och 3d-utskrivna delar. 

Publicerat av: 

3d-print i Oscarsbelönad film

Det är inte många som kan ha undgått den berömda Oscarsgalan, där det gångna årets bästa prestationer inom film prisas. När galan gick av stapeln den 24 februari kan det ha varit extra många 3d-entusiaster som höll tummarna för en viss nominerad film.

Publicerat av: 

Massivit lanserar ny jätte

3d-skrivartillverkaren av storformatsskrivare Massivit lanserar en ny skrivare. Massivit 1800 Pro är en uppgraderad version av deras tidigare Massivit 1800.

Publicerat av: 

Företag kan dra nytta av 3d-printingspecialister

Yrkeshögskolan i Eslöv har sedan 2016 utbildat två omgångar 3d-printingspecialister där huvuddelen av de examinerade eleverna har fått antingen förändrade eller helt nya arbetsuppgifter som ligger i linje med utbildningens syfte. Nu pågår antagningen för en ny omgång nya specialister.

Publicerat av: 

Skräp blir till verktyg i rymden

Astronauterna ombord på International Space Station, ISS, har fått ta emot en 3d-skrivare som gör det möjligt för dem att skapa eget verktyg från sina egna återvunna plastobjekt.

Publicerat av: 

Klartecken för ansökan om 3d-skrivare

GE Additive öppnar ansökan för grundskolor och gymnasieskolor för möjligheten att få en gratis 3d-skrivare. – Vi vill bygga en talangrörelse som förstår 3d-design och utskrift när de går in på arbetsmarknaden, säger Jason Oliver, vd på GE Additive.

Publicerat av: