Släpper 3d-printad smyckeskollektion

jenny_wu

Smyckesdesignern Jenny Wu har valt att 3d-printa alla smycken i sin höstkollektion. LACE, som kollektionen heter, består av halsband och ringar som inspirerats av linjebaserad geometri och intrikata, organiska rörelser.

– Jag ville formge en kollektion som kunde vara både avantgarde och tillgänglig, säger Jenny Wu. Jag utgick från min bakgrund som arkitekt och min mångåriga erfarenhet av 3d-print inom området.

Höjdpunkten i kollektionen är ett halsband som heter Tangens. Detta finns tillgängligt i svart, vitt och transparent. Halsbandet produceras i en Stratasys Fortus 400mc.

– Med FDM-tekniken kan jag producera slutprodukter direkt, inte bara prototyper. Efter ett visst experimenterande kom jag fram till att materialet ABS-M30 fungerade bäst för just halsbandet Tangens.

Jenny Wu har även samarbetat med Solidscape, ett företag som säljer 3d-printrar för vaxgjutformar. Tillsammans har de tagit fram ringen Papilio, i polerat silver.

Läs mer om kollektionen på Jenny Wus webbplats.

Publicerat av: 

Dela artikeln

3 kommentarer till “Släpper 3d-printad smyckeskollektion”
 1. p skriver:

  Fast nu är det så att man inte döps till något namn. Man döps i Faderns, sonens och den helige andes namn. Däremot är det ofta då som nament blir offentligt för första gången i en vidare krets, men det har inget med namngivningen i sig att göra.

  /p

  1. Mattias Kristiansson skriver:

   Hej!

   Tack för din kommentar. Detta är nu åtgärdat i notisen.

   Vänliga hälsningar,
   Mattias Kristiansson, redaktör, 3dp.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Ikea släpper tre nya 3d-printade produkter

Inför Ikeas event Democratic Design Days, presenterade företaget sin syn på hållbarhet. På listan fanns bland annat 3d-print som en punkt. Nyligen släppte de även nyheten om tre nya additivt tillverkade produkter…

Publicerat av: 

Artec 3D utökar med ny programvara

Artec 3D släpper en uppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Det nya programmet kommer med en rad nya funktioner som ska förbättra databearbetning för användaren.

Publicerat av: 

Tryckmässa tar grepp om
additiv tillverkning

Tryckmässan Drupa i Düsseldorf den 16–26 juni 2020, får ett speciellt konferensprogram om additiv tillverkning. – Additiv design och tillverkning skapar kreativitet inom flera industrier, säger Rainer Gebhardt, projektledare på VDMA Additive Manufacturing Association.

Publicerat av: 

Desktop Metal och Indo-MIM växlar upp

Desktop Metal ingår partnerskap med indiska Indo-MIM. Enligt Desktop Metals vd och medgrundare Ric Fulop, kommer samarbetet ge deras kunder möjlighet att gå från prototyper till fullskalig produktion av metalldelar.

Publicerat av: 

De spikar avtal om filament

Addexport, som nyligen adderade 3d-skrivare från Tractus 3D i sin produktportfölj, spikar nu ett kontrakt med en holländsk materialtillverkare.

Publicerat av: 

Sandvik 3d-printar med diamant

Sandvik har använt additiv tillverkning för att 3d-printa i diamantkomposit. Enligt koncernen kan det komma att revolutionera hur industrin använder det svåraste naturmaterialet på jorden.

Publicerat av: 

Addema investerar för framtiden

Servicebyrån Addema i Jönköping investerar i nya maskiner för efterbehandling. – Det är ett sätt för oss att bli mer effektiva och konkurrenskraftiga, säger Claes Sjödahl delägare.

Publicerat av: 

MakerBot släpper specialmaterial

MakerBot utökar materialportföljen med ett nytt specialmaterial till sin 3d-skrivare MakerBot Method. – Våra kunder har bett om ett material som kan användas för en rad olika applikationer som kräver styrka och hållbarhet, berättar MakerBots vd Nadav Goshen.

Publicerat av: 

”Fler tittar på att 3d-printa reservdelar”

3d-teknikleverantören Protech var på plats under Plastteknik Nordic i Malmö den 8–9 maj för att möta kunder och diskutera vilken riktning branschen tar. – Fler och fler tittar på att 3d-printa reservdelar, jiggar, fixturer och mättolkar, säger Evald Ottosson, försäljningsansvarig på Protech.

Publicerat av: 

Han ska styra kommunikationen på ExOne

Från tryckmaskiner till 3d-skrivare. ExOne, en global leverantör av 3d-skrivare och tillbehör, tillsätter nu posten som kommunkationschef med Charlie Grace. Med sig in i företaget tar han med 25 års erfarenhet från bland annat den grafiska branschen.

Publicerat av: