Släpper 3d-printad smyckeskollektion

jenny_wu

Smyckesdesignern Jenny Wu har valt att 3d-printa alla smycken i sin höstkollektion. LACE, som kollektionen heter, består av halsband och ringar som inspirerats av linjebaserad geometri och intrikata, organiska rörelser.

– Jag ville formge en kollektion som kunde vara både avantgarde och tillgänglig, säger Jenny Wu. Jag utgick från min bakgrund som arkitekt och min mångåriga erfarenhet av 3d-print inom området.

Höjdpunkten i kollektionen är ett halsband som heter Tangens. Detta finns tillgängligt i svart, vitt och transparent. Halsbandet produceras i en Stratasys Fortus 400mc.

– Med FDM-tekniken kan jag producera slutprodukter direkt, inte bara prototyper. Efter ett visst experimenterande kom jag fram till att materialet ABS-M30 fungerade bäst för just halsbandet Tangens.

Jenny Wu har även samarbetat med Solidscape, ett företag som säljer 3d-printrar för vaxgjutformar. Tillsammans har de tagit fram ringen Papilio, i polerat silver.

Läs mer om kollektionen på Jenny Wus webbplats.

Publicerat av: 

Dela artikeln

3 kommentarer till “Släpper 3d-printad smyckeskollektion”
 1. p skriver:

  Fast nu är det så att man inte döps till något namn. Man döps i Faderns, sonens och den helige andes namn. Däremot är det ofta då som nament blir offentligt för första gången i en vidare krets, men det har inget med namngivningen i sig att göra.

  /p

  1. Mattias Kristiansson skriver:

   Hej!

   Tack för din kommentar. Detta är nu åtgärdat i notisen.

   Vänliga hälsningar,
   Mattias Kristiansson, redaktör, 3dp.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Bromsok i titan tål tusen grader

Bugattis bilmodell Chiron blir unik med världens första 3d-utskrivna bromsok, skriver Popular Science. Enligt Bugatti är titankomponenten den största i sitt slag som tillverkats med SLS-tekniken.

Publicerat av: 

Cellink får patent för ny teknik

Det svenska bioprintingföretaget Cellink tilldelas patent från Europeiska patentverket. Det är ett stort steg mot den ideala bioprintern, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Publicerat av: 

Konferens med metallfokus

Den 25–27 november arrangeras konferensen Metal Additive Manufacturing Conference 2019 i Örebro. Här ska besökarna kunna tanka en massa kunskap om additiv tillverkning av metall.

Publicerat av: 

Flygutsläpp i fokus för GKN Aerospace

EU:s klimatmål för år 2050 är att halvera flygutsläppen. Men för att detta ska bli verklighet krävs en rad olika åtgärder. GKN Aerospace, som är Sveriges största civila flygindustri, ser additiv tillverkning som en del i att nå målet.

Publicerat av: 

Forskning nära hjärtat

Miljoner människor i världen är i behov av en hjärttransplantation. Nu har forskare tagit nästa steg för att kunna 3d-printa ett människohjärta i full storlek. 

Publicerat av: 

MakerBot lanserar Method X

– Method X vänder sig till den som vill ta steget upp till en pålitlig professionell skrivare från de enklare lågprisskrivarna, säger Evald Ottosson på Protech som är svensk återförsäljare.

Publicerat av: 

Så blir kaffesäckar kajaker

Vad sägs om att ta en tur i en 3d-printad kajak? Det Värmlandsbaserade företaget Melker of Sweden tillverkar nu kajaker, longboards och ståbrädor för paddling (SUPar) av restmaterial som sågspån och kaffesäckar från Löfbergs.

Publicerat av: 

De 3d-printar magnetisk vätska

Ett forskningsteam i USA lyckades, av misstag, 3d-printa droppar med permanenta magnetiska egenskaper. Framstegen öppnar dörren för en rad användningsområden, både inom medicin och elektronik.

Publicerat av: 

Designbyrå stärker produktutveckling med 3d-skrivare

Den svenska industridesign-byrån Splitvision Design är först i Sverige med att investera i en Figure 4-lösning från 3D Systems. – Produktionen blir bättre och mer kontrollerbar ju mer ansvar vi tar inom tillverkningen, säger Lukass Legzdins, R&D-chef på Splitvision.

Publicerat av: 

Sandvik gör skarpt förvärv

Sandvik förvärvar en andel om 30 procent i det italienska bolaget Beam IT. – Investeringen i Beam IT kompletterar vårt befintliga erbjudande, säger Lars Bergström, chef för Sandvik Machining Solutions.

Publicerat av: 

Graphmatech lanserar nytt material

Graphmatech, ett svenskt startup företag inom materialteknologi, släpper ett nytt hybridmaterial med namnet Aros Create. Fler produkter kommer snart, säger doktor Mamoun Taher, vd på Graphmatech.

Publicerat av: