EOS satsar på keramer med Lithoz

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 4 september 2014

lithoz_eos

Österrikiska Lithoz, som vi intervjuade förra veckan, får tillskott i kassan när den stora tyska 3d-printerleverantören EOS går in i företaget.

Närmare bestämt handlar det om att EOS vd Dr Hans J Langer genom sitt engagemang som affärsängel nu väljer att gå in och stödja det relativt nystartade österrikiska företaget och deras 3d-printteknik för att producera i keramiska material.

– Under de senaste tre åren har Lithoz lyckats etablera en ny och innovativ produktionsmetod för högpresterande keramer, säger Johannes Homa, vd, Lithoz. Genom vårt avtal med Dr Langer får vårt arbete ett särskilt erkännande och samtidigt ökar våra framtida möjligheter för tillväxt.

– Vi har hittat en kompetent samarbetspartner i Lithoz och de kompletterar vår produktportfölj på ett idealiskt sätt, säger Dr Hans J Langer. EOS är ledande inom lasersintring av metall och plast, medan Lithoz öppnar ett helt nytt utbud av applikationer inom högpresterande keramer. Enligt mig finns det stor potential för denna typ av applikationer inom områden aerospace och medicin.

Läs vidare

Nano Dimension förvärvar Desktop Metal

Förvärvsturerna har varit många kring Desktop Metal, Nano Dimension, 3D Systems och Stratasys. Nu står det i alla fall klart att Nano Dimension och Desktop Metal kommit överens om en sammanslagning.
Ric-Fulop

Formnext Awards ska hylla talangerna inom AM

Formnext vill lyfta fram talanger och innovativa idéer inom AM, men inte bara bland start-ups. Därför har Formnext Start-up Challenge utökats med ytterligare fem tävlingskategorier under det gemensamma namnet Formnext Awards. 
Formnext-entre

3D-printade komponenter i nya Apple Watch

En rapport från TF International Securities analytiker Ming-Chi Kuo indikerar att nya smartklockor från Apple Inc. kommer att innehålla 3D-printade metallkomponenter.
applewatch

Audi Sport sparar veckor på att 3D-printa verktyg

När nya elbilen Audi E-Tron GT skulle lanseras behövde Audi-fabriken i tyska Heilbronn snabbt få tag i 200 verktyg, jiggar och fixturer. Lösningen? 3D-printing och mjukvara för designautomatisering.
Audi Trinckle 0H6A1913

Senaste nytt

Nano Dimension förvärvar Desktop Metal

Förvärvsturerna har varit många kring Desktop Metal, Nano Dimension, 3D Systems och Stratasys. Nu står det i alla fall klart att Nano Dimension och Desktop Metal kommit överens om en sammanslagning.
Ric-Fulop

Prusa släpper industriell 3D-skrivare

Enligt Prusa Researchs grundare Josef Prusa startade han bolaget med ambitionen att demokratisera 3D-printing och göra det tillgängligt för fler. Något man får säga att han lyckats med. Nu vill han göra samma resa med industriell 3D-print.
Prusa HT90 1

Formnext Awards ska hylla talangerna inom AM

Formnext vill lyfta fram talanger och innovativa idéer inom AM, men inte bara bland start-ups. Därför har Formnext Start-up Challenge utökats med ytterligare fem tävlingskategorier under det gemensamma namnet Formnext Awards. 
Formnext-entre

Printar korallrev och parkourbana till SM

Concrete Print byggde för ett par år sedan det första 3D-printade huset i Sverige. Sedan dess har Tumba-företaget fått flera andra uppdrag att printa med betong, som nu senast fundament för att rädda Sveriges sista korallrev och en parkourbana till SM-veckan i Västerås. 
Concrete Print 1