Nya Objet Connex-modeller klarar multimaterial

objet_connex2

Stratasys uppgraderar nu sin Objet Connex-serie med två nya modeller. Det handlar om Objet 500 Connex 1 och Objet 500 Connex 2, den senare med leverantörens multimaterialteknik.

Företagets multimaterialteknik innebär att man kan producera med upp till tre olika material i en och samma körning, alternativt mixa materialen gradvis för andra egenskaper.

– Efter lanseringen av Objet 500 Connex 3 tidigare i år har vi sett en efterfrågan på nya 3d-printrar med multimaterialteknik för ett brett utbud applikationer inom prototyper och slutprodukter, säger Stratasys produktmarknadschef Ron Ellenbogen.

Objet 500 Connex 1 har en byggyta på 490 x 390 x 200 millimeter. Den kan bygga med en stor mängd material, som Rigid Opaque (VeroWhitePlus, VeroBlackPlus, VeroGray och VeroBlue), gummimaterialet Tango, de transparenta RGD720 och VeroClear, de PP-liknande materialen Endur och Durus, biokompatibla MED610 samt RGD525, som är extra temperaturtåligt. Det ska gå att producera ner till 16 mikron i lagertjocklek.

Objet 500 Connex 2 har även den en byggyta på 490 x 390 x 200 millimeter. Connex 2 klarar samma material som Connex, och dessutom Stratasys Digital Materials, som går att blanda gradvis under en körning. Det ska gå att producera ner till 16 mikron i lagertjocklek.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.