3d-printkurs på Folkuniversitetet

3dverkstan_folkuniversitetet

Anders Tyrland och Daniel Ljungstig på 3DVerkstan.

3DVerkstan och Folkuniversitetet håller i höst tillsammans en trekvällars-kurs där du får både teori och praktik kring 3d-print.

Efter kursen ska du kunna hantera en Ultimaker 2-skrivare och känna till möjligheter och begränsningar med tekniken, menar 3DVerkstan. Du ska också kunna designa enklare modeller samt hitta fler modeller online och veta hur du kan använda online-tjänster för att beställa utskrifter i speciella material som keramik eller metall.

Kursen kostar 3775 kronor inklusive moms och då ingår kurslitteratur och en rulle material. Kursen hålls i Folkuniversitetets lokaler i Stockholm på Kungstensgatan. Genom ett samarbete med Stockholm Makerspace så kan man öva där mellan kurstillfällena, lokalen ligger på Wallingatan som är i närheten av Folkuniversitetet.

Kursen ”Kom igång med 3d-printing” ges vid två tillfällen i höst. Med start den 30 september samt den 5 november.

Mer information om kursen finns här

Publicerat av: 

Dela artikeln

4 kommentarer till “3d-printkurs på Folkuniversitetet”
 1. Eva Levin skriver:

  När ska denna kurs hållas i Malmö?

  1. Mattias Kristiansson skriver:

   Hej Eva,

   Vad jag vet finns det inga inplanerade datum i Malmö. Du kan alltid mejla Daniel Ljungstig på 3DVerkstan för att höra om de har något i pipelinen. Du når honom på daniel@3dverkstan.se.

   Vänligen,
   Mattias

 2. saber sye skriver:

  where will you start it in östergottland?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fler ska utbildas inom 3d-printing

Additiv tillverkning – högskoleingenjör maskinteknik. Så ska Mittuniversitetets nya utbildning heta. – Vår nya utbildning är eftertraktad av branschen, säger Lars-Erik Rännar, docent i maskinteknik, på Mittuniversitetet.

Publicerat av: 

De satsar på programvara

PLM Group, återförsäljare av HP, 3D Systems och Markforged på den nordiska marknaden, satsar nu på programvara. Därför ingår de ett partnerskap med den belgiska utvecklaren Materialise.

Publicerat av: 

Postnord köper 3d-skrivare från HP

Postnord stärker sin 3d-printverksamhet med en ny 3d-skrivare från HP. – Med den här tekniken kan vi effektivisera hela leverantörskedjan och kapa hela steg i distributionen, säger Tomas Lundström, Head of 3D på PostNord Strålfors.

Publicerat av: 

Mindre plast – fler brädor

Ett franskt företag vid namn Hexa Surfboard har satsat helhjärtat på att designa och 3d-printa miljövänliga surfbrädor. Målet är att minska plasten i haven.

Publicerat av: 

Raplas vd: ”Många försöker hitta en lösning på problem som inte finns”

3d-skrivartillverkaren Raplas växer sig starkare på marknaden och säljer allt fler 3d-skrivare i bland annat Nordeuropa. 3dp har träffat Raplas grundare för att prata mer om hur företaget startades och hur det har utvecklats sedan dess.

Publicerat av: 

Det ska hjälpa patienter att andas

3d-printade patientspecifika stentar godkänns av US Food and Drug Administration (FDA). – Andning är något som många tar för givet, men för många av dessa patienter kan varje andetag vara en kamp, säger doktor Tom Gildea vid Cleveland Clinic som står bakom innovationen. 

Publicerat av: 

Trender inom 3d-printing 2020

HP släpper en rapport med vad de förutspår kommer bli 8 nyckeltrender för år 2020 inom 3d-printing. På listan finns bland annat automatiserade flöden, spårbara delar, fler studenter och växande marknad för skor, glasögon och dental.

Publicerat av: 

Snart kan du äta 3d-printad fisk till middag

Tidningen The San Diego Union-Tribune rapporterade nyligen om att Foodtechföretaget BlueNalu i San Diego, USA, med hjälp av cellvävnad har lyckats 3d-printa labbodlad fisk. Något som kan finnas på marknaden inom två år.

Publicerat av: 

3d-världen sörjer SLS-pionjär

3d-printingsamhället sörjer bortgången av Carl Robert Deckard, uppfinnaren av tekniken Selektiv laser sintring. Han var en pionjär inom additiv tillverkning och ägde hela 27 patent.

Publicerat av: 

EOS: ”Intresset för 3d-printing med polymerer ökar”

Additiv tillverkning med olika plastmaterial blir alltmer populärt i serieproduktion, skriver EOS i ett pressmeddelande. Enligt företaget är drivkraften bakom ökningen möjligheten att gång på gång kunna tillverka högkvalitativa delar.

Publicerat av: