3d-printkurs på Folkuniversitetet

3dverkstan_folkuniversitetet

Anders Tyrland och Daniel Ljungstig på 3DVerkstan.

3DVerkstan och Folkuniversitetet håller i höst tillsammans en trekvällars-kurs där du får både teori och praktik kring 3d-print.

Efter kursen ska du kunna hantera en Ultimaker 2-skrivare och känna till möjligheter och begränsningar med tekniken, menar 3DVerkstan. Du ska också kunna designa enklare modeller samt hitta fler modeller online och veta hur du kan använda online-tjänster för att beställa utskrifter i speciella material som keramik eller metall.

Kursen kostar 3775 kronor inklusive moms och då ingår kurslitteratur och en rulle material. Kursen hålls i Folkuniversitetets lokaler i Stockholm på Kungstensgatan. Genom ett samarbete med Stockholm Makerspace så kan man öva där mellan kurstillfällena, lokalen ligger på Wallingatan som är i närheten av Folkuniversitetet.

Kursen ”Kom igång med 3d-printing” ges vid två tillfällen i höst. Med start den 30 september samt den 5 november.

Mer information om kursen finns här

Publicerat av: 

Dela artikeln

4 kommentarer till “3d-printkurs på Folkuniversitetet”
 1. Eva Levin skriver:

  När ska denna kurs hållas i Malmö?

  1. Mattias Kristiansson skriver:

   Hej Eva,

   Vad jag vet finns det inga inplanerade datum i Malmö. Du kan alltid mejla Daniel Ljungstig på 3DVerkstan för att höra om de har något i pipelinen. Du når honom på daniel@3dverkstan.se.

   Vänligen,
   Mattias

 2. saber sye skriver:

  where will you start it in östergottland?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


EOS ändrar i ledet

EOS gör nu ett skifte i sin ledningsgrupp. Ny vd blir Marie Langer. – Vi vill att vår teknologi ska göra mer än bara driva ekonomisk tillväxt, säger Marie Langer.

Publicerat av: 

Orb släpper kulformad byggkammare

Orbital Compsites har tagit fram ett nytt modulärt, robotiserat 3d-skrivarsystem. – Vi integreras sömlöst i en 5G-aktiverad Industri 4.0-miljö, säger Cole Nielsen, grundare av Orbital Composites

Publicerat av: 

Prototal: ”Den stora tillväxten ligger i serieproduktion”

Deras senaste miljoninvestering samt en ny majoritetsägare som tillträtt, är bara några steg för att Prototal ska stå högst på listan när företagen inser vad den additiva tekniken kan erbjuda. – Vi är i en industriell och digitaliseringsfas som innebär utveckling mot nya marknader och segment samt förbättringar i förutsättningar för befintliga kunder, säger vd Henrik Lundell.

Publicerat av: 

PLM presenterar programvara

Den 15 oktober arrangerar PLM Group en konferens med fördjupning inom programvarulösningar för additiv tillverkning. Besökarna kommer bland annat få en genomgång av den senaste versionen av Solidworks. 

Publicerat av: 

Bättre öl med 3d-printing

I samarbete med GE Additive, har världens äldsta bryggeritillverkare Kaspar Schultz Gmbh i Tyskland utvecklat ett 3d-utskrivet omrörarblad, som ska kunna fördela spannmålen i ölsoppan bättre.

Publicerat av: 

Formnext växlar upp

Fler än 740 utställare väntas vara på plats under årets Formnext-mässa i Frankfurt den 19–22 november. Mässan är en av de ledande inom additiv tillverkning och firar i år fem år med att växa in i två nya mässhallar. 

Publicerat av: 

Turbinblad av cellulosa visas på Elmia

Under årets Elmia Subcontractor-mässa, den 12–13 november, kommer ett 3d-printat turbinblad av levande organismer visas upp. – Efterfrågan på nya biologiska och hållbara material är stort över hela världen, säger Doktor Sascha Peters, grundare av Berlinbaserade Haute innovation.

Publicerat av: