3d-scanning och geometrimätning hos Materialise

materialise_scanning

Materialise har varit verksamma på 3d-printområden i över 20 år och har flera stora projekt inom en rad branscher bakom sig. Nu utökar företaget sin tjänsteportfölj med 3d-scanning och geometrimätning.

Enligt företaget ska de nya tjänsterna innebära att man kan assistera i kvalitetskontroll av 3d-printproduktioner, hjälpa till med så kallad reverse engineering samt göra inscanningar av objekt som sedan ska 3d-printas.

– Vår scannings- och mättjänst är ett resultat av vårt uppdrag att erbjuda expertis i varje led av konstruktionsprocessen och hjälpa våra kunder att förstå fördelarna med 3d-print, säger Jurgen Laudus, chef för området Additive Manufacturing Solutions hos Materialise.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Så kan kunskapen om AM höjas

Den fjärde – och på sikt även den femte – industriella revolutionen står för dörren. Hur kan additiv tillverkning ha en plats i den utvecklingen? Och vilket behov av kompetens för den med sig? Det är något av det Sima Valizadeh tar upp i sin presentation under AM-dagen.

Publicerat av: 

Printade organ kan rädda liv i framtiden

Kunskapen och teknologin för att printa mänsklig vävnad finns redan, men för att kunna tillämpa det på människor krävs år av kliniska prövningar. Men bioprinting kan redan i dag bidra till en förbättrad hälsa hos människor, säger Itedale Namro Redwan som leder Cellinks forsknings- och utvecklingsteam. 

Publicerat av: