Minister invigde Danmarks första 3d-printhus

printcenter

Danmarks första 3d-printcenter invigdes av den danska utbildnings- och forskningsministern Sofie Carsten Nielsen, i början av oktober. Mitt i centrala Köpenhamn i en lokal på 250 kvadratmeter finns flera typer av utrustning som både kan köpas och hyras samt en servicebyrå i källaren med 3d-scanning och produktionsutrustning.

Målgruppen för 3D Printhuset är både hemmaanvändare och mindre företag med fokus på design, konsumentprodukter och prototyper.

Enligt företagets vd, Jim Larsen kommer man utöver försäljning även att arrangera workshops, kurser och tillhandahålla en “verkstad” för kunderna.

Maskinutbudet sträcker sig från enklare FDM-baserade Makerbot-maskiner till SLS-teknik i form av en Blueprinter, som faktiskt är en danskutvecklad 3d-printer.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Så kan kunskapen om AM höjas

Den fjärde – och på sikt även den femte – industriella revolutionen står för dörren. Hur kan additiv tillverkning ha en plats i den utvecklingen? Och vilket behov av kompetens för den med sig? Det är något av det Sima Valizadeh tar upp i sin presentation under AM-dagen.

Publicerat av: 

Printade organ kan rädda liv i framtiden

Kunskapen och teknologin för att printa mänsklig vävnad finns redan, men för att kunna tillämpa det på människor krävs år av kliniska prövningar. Men bioprinting kan redan i dag bidra till en förbättrad hälsa hos människor, säger Itedale Namro Redwan som leder Cellinks forsknings- och utvecklingsteam. 

Publicerat av: