Spel skapar innehåll menar svenska Tingeer

tingeer

Tingeer är en ny svensk onlinebutik för 3d-modeller och 3d-printade produkter. Grundarna heter Markus Eileryd och Dr Björn Möller, mekanisk ingenjör från KTH i Stockholm.

En stor utmaning när det gäller 3d-printtjänster mot konsumenter är trösklarna för att skapa innehåll. Det vill Tingeer lösa med så kallad spelifiering, där man ”spelar” fram sitt innehåll.

– Vi har börjat med att göra tester i Minecraft, Markus Eileryd. Två nioåringar har fått skapa olika byggnader i Minecraft som vi sedan exporterat med programvara och 3d-printat.

– Vi vill göra så enkelt som möjligt för gemene man att skapa innehåll som man sedan kan sälja via vår sajt. Som använder äger du rättigheterna och väljer vad du vill göra med innehållet. Du kan  dela det med dina vänner, printa själv eller sälja på Tingeer.com.

I ett längre tidsperspektiv vill Tingeer bygga spelverktyg för olika målgrupper och applikationsområden, till exempel om du gillar heminredning, mode eller smycken.

– Att använda spel är en naturlig miljö för att skapa innehåll menar vi. Det kommer att börja med yngre förmågor som är vana vid spelmiljö. Men riktar man spel mot olika målgrupper kan det skapa angenäma verktyg att arbeta med.

– Det är svårt att förutsäga hur innehåll kommer att skapas i framtiden. 3d-scanning växer i popularitet, men ett problem är att du kan hamna i en rättslig snårskog beroende på vad du scannar.

Tingeer har ingen egen produktionsapparat, utan sneglar på en lösning som liknar 3D Hubs, som kopplar ihop 3d-printerägare med kunder som vill få något 3d-printat. I dagsläget har man tre privatpersoner knutna till sig och skaran kommer att öka inom kort, man funderar även på att inkludera företag. Målet är att man ska ha flera produktionsplatser runt om i landet.

Publicerat av: 

Dela artikeln

En kommentar till “Spel skapar innehåll menar svenska Tingeer”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Workshop ska stärka samarbeten

Den 10 oktober arrangerade Alfred Nobel Science Park, via sitt projekt Aces, en internationell workshop på Invest i Stockholm. Målet är att få fler aktörer inom additiv tillverkning att samverka med varandra. 

Publicerat av: 

Sandvik klar för AM-dagen

Den 5 december är det återigen dags för årets konferens om additiv tillverkning för industrin, AM-dagen. Nu står Mikael Schuisky från Sandvik klar som talare. 

Publicerat av: 

Husdrömmar i 3d-printad
betong

Det började med en insikt om att husbygge inte handlar om mikrometer. I dag har insikten omvandlats till företaget ConcretePrint, som har målet att en dag 3d-printa villor och radhus i betong.

Publicerat av: 

EOS ändrar i ledet

EOS gör nu ett skifte i sin ledningsgrupp. Ny vd blir Marie Langer. – Vi vill att vår teknologi ska göra mer än bara driva ekonomisk tillväxt, säger Marie Langer.

Publicerat av: 

Orb släpper kulformad byggkammare

Orbital Compsites har tagit fram ett nytt modulärt, robotiserat 3d-skrivarsystem. – Vi integreras sömlöst i en 5G-aktiverad Industri 4.0-miljö, säger Cole Nielsen, grundare av Orbital Composites

Publicerat av: 

Prototal: ”Den stora tillväxten ligger i serieproduktion”

Deras senaste miljoninvestering samt en ny majoritetsägare som tillträtt, är bara några steg för att Prototal ska stå högst på listan när företagen inser vad den additiva tekniken kan erbjuda. – Vi är i en industriell och digitaliseringsfas som innebär utveckling mot nya marknader och segment samt förbättringar i förutsättningar för befintliga kunder, säger vd Henrik Lundell.

Publicerat av: 

PLM presenterar programvara

Den 15 oktober arrangerar PLM Group en konferens med fördjupning inom programvarulösningar för additiv tillverkning. Besökarna kommer bland annat få en genomgång av den senaste versionen av Solidworks. 

Publicerat av: 

Bättre öl med 3d-printing

I samarbete med GE Additive, har världens äldsta bryggeritillverkare Kaspar Schultz Gmbh i Tyskland utvecklat ett 3d-utskrivet omrörarblad, som ska kunna fördela spannmålen i ölsoppan bättre.

Publicerat av: 

Formnext växlar upp

Fler än 740 utställare väntas vara på plats under årets Formnext-mässa i Frankfurt den 19–22 november. Mässan är en av de ledande inom additiv tillverkning och firar i år fem år med att växa in i två nya mässhallar. 

Publicerat av: