Från kvalitetskontroll till produktion

FOTO: ISTOCKPHOTO.COM

FOTO: ISTOCKPHOTO.COM

Sigma Labs, ett amerikanskt företag som tillverkar utrustning och programvara för kvalitetskontroll och geometrisäkring i metallbaserad 3d-printning, kommer att utöka sin verksamhet med produktionstjänster. Företaget har investerat i en metallmaskin från EOS med modellnamnet M290.

Kopplat med den egenutvecklade programvaran för kvalitetskontroll av 3d-printade metallkomponenter, PrintRite3D Inspect, avser man att arbeta mot företag med behov av kritiska komponenter inom rymd, flyg och medicinsk teknik.

Företaget har även en programvara för geometrisäkring i själva produktionsprocessen under utveckling, med namnet PrintRite 3D DEFORM. Målet är en lansering under våren 2015.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Så kan kunskapen om AM höjas

Den fjärde – och på sikt även den femte – industriella revolutionen står för dörren. Hur kan additiv tillverkning ha en plats i den utvecklingen? Och vilket behov av kompetens för den med sig? Det är något av det Sima Valizadeh tar upp i sin presentation under AM-dagen.

Publicerat av: 

Printade organ kan rädda liv i framtiden

Kunskapen och teknologin för att printa mänsklig vävnad finns redan, men för att kunna tillämpa det på människor krävs år av kliniska prövningar. Men bioprinting kan redan i dag bidra till en förbättrad hälsa hos människor, säger Itedale Namro Redwan som leder Cellinks forsknings- och utvecklingsteam. 

Publicerat av: