Crane Pumps testar 3d-printade komponenter innan de gjuts

crane_pumps

Den amerikanska pumptillverkaren Crane Pumps and Systems har de senaste tio åren använt 3d-print för att effektivisera sin produktutveckling. Men med tiden har de blivit allt mer medvetna om att deras utrustning, en Z Corp 310 baserad på så kallad pulverbäddsteknik, inte klarar mycket mer än skisser och prototyper.

Företagets ingenjörer började därför leta efter en utrustning som man kunde använda för att dels validera konstruktioner, dels producera gjutningsbara modeller. Andra krav var att utrustningen kunde producera vattentäta delar i hög upplösning.

Företaget fastnade för Ultra 3SP, en mindre version av leverantören Envisiontecs större maskin Xede. Envisiontecs produktionsteknik påminner om SLA, med en ljuskälla som härdar en flytande polymer i ett ”kar” lager för lager.

Ett av de första projekten med den nya 3d-printern var en ny utformning av en existerande konstruktion, ett pumphjul som användes i en vattentät pump. Syftet var att förbättra effekten i pumpens hydraulik. För ändamålet använde man Envisiontecs material E-Denstone 3SP, ett material som klarar en upplösning i Z-led på 35 mikron.

Direkt efter att komponenten 3d-printats kunde man börja testa prestandan genom att montera den i pumpen, ett extremt viktigt led i optimeringen av pumpens funktion.

Totalt gjorde man fem iterationer på en månad. Vanligtvis tar en iteration en vecka om man skulle använt en extern leverantör, men nu kunde man få ut en per dag. Efter flera skarpa tester skickades plastkomponenten till företagets gjuteri där man producerade en gjutform i sand för att därefter gjuta i metall. Efter en vecka hade ingenjörerna på företaget en färdig slutkomponent i sin hand.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


USA:s flotta använder 3d-skrivare

Den amerikanska armén och flottan använder sig av additiv tillverkning för att få fart på verksamheten. Under 28 månader kommer USS hangarfartyg, George HW Bush CVN 77, att uppgraderas med både konventionella och 3d-utskrivna delar. 

Publicerat av: 

3d-print i Oscarsbelönad film

Det är inte många som kan ha undgått den berömda Oscarsgalan, där det gångna årets bästa prestationer inom film prisas. När galan gick av stapeln den 24 februari kan det ha varit extra många 3d-entusiaster som höll tummarna för en viss nominerad film.

Publicerat av: 

Massivit lanserar ny jätte

3d-skrivartillverkaren av storformatsskrivare Massivit lanserar en ny skrivare. Massivit 1800 Pro är en uppgraderad version av deras tidigare Massivit 1800.

Publicerat av: 

Företag kan dra nytta av 3d-printingspecialister

Yrkeshögskolan i Eslöv har sedan 2016 utbildat två omgångar 3d-printingspecialister där huvuddelen av de examinerade eleverna har fått antingen förändrade eller helt nya arbetsuppgifter som ligger i linje med utbildningens syfte. Nu pågår antagningen för en ny omgång nya specialister.

Publicerat av: 

Skräp blir till verktyg i rymden

Astronauterna ombord på International Space Station, ISS, har fått ta emot en 3d-skrivare som gör det möjligt för dem att skapa eget verktyg från sina egna återvunna plastobjekt.

Publicerat av: 

Klartecken för ansökan om 3d-skrivare

GE Additive öppnar ansökan för grundskolor och gymnasieskolor för möjligheten att få en gratis 3d-skrivare. – Vi vill bygga en talangrörelse som förstår 3d-design och utskrift när de går in på arbetsmarknaden, säger Jason Oliver, vd på GE Additive.

Publicerat av: