Två dagar om produktutveckling i Borås

cadcraft

Torsdagen den 20 november går Cadcrafts produktutvecklingsdagar i Borås av stapeln, närmare bestämt på Borås Fashion Center. Under två dagar hålls föreläsningar om hur företag kan förbättra sina produktutvecklingsprocesser och ett flertal namnkunniga branschprofiler kommer närvara för att dela med sig av sina erfarenheter. Dagarna är till för både ledare och praktiker.

Produktutvecklingsdagarna är en fortsättning på temat Effektiv Produktutveckling och Autodesks årliga kunddagar. Dag 1 består av inspirerande föreläsningar med separata spår för ledning och användare, dagen avslutas under festliga former med middag. Dag 2 innehåller olika spår av kompetensutveckling. Målet är att ge dig inspiration, strategi och verktyg att förbättra ert företags produktutvecklingsprocess.

Följande är ett par av höjdpunkterna:

• Ken Manoff, Vice President Channel Sales på Autodesk kommer tala om Product Development Excellence.

• Bengt Järrehult, professor i innovationsteknik, kommer berätta om hur man analyserar en produkts möjligheter för framgång under sitt föredrag om innovativa produkter.

•Martin Rosenqvist från Volvo Cars kommer berätta om hur företaget optimerar en produkts lönsamhet.

Mer information och anmälan finns på Cadcrafts webbplats.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Workshop ska stärka samarbeten

Den 10 oktober arrangerade Alfred Nobel Science Park, via sitt projekt Aces, en internationell workshop på Invest i Stockholm. Målet är att få fler aktörer inom additiv tillverkning att samverka med varandra. 

Publicerat av: 

Sandvik klar för AM-dagen

Den 5 december är det återigen dags för årets konferens om additiv tillverkning för industrin, AM-dagen. Nu står Mikael Schuisky från Sandvik klar som talare. 

Publicerat av: 

Husdrömmar i 3d-printad
betong

Det började med en insikt om att husbygge inte handlar om mikrometer. I dag har insikten omvandlats till företaget ConcretePrint, som har målet att en dag 3d-printa villor och radhus i betong.

Publicerat av: 

EOS ändrar i ledet

EOS gör nu ett skifte i sin ledningsgrupp. Ny vd blir Marie Langer. – Vi vill att vår teknologi ska göra mer än bara driva ekonomisk tillväxt, säger Marie Langer.

Publicerat av: 

Orb släpper kulformad byggkammare

Orbital Compsites har tagit fram ett nytt modulärt, robotiserat 3d-skrivarsystem. – Vi integreras sömlöst i en 5G-aktiverad Industri 4.0-miljö, säger Cole Nielsen, grundare av Orbital Composites

Publicerat av: 

Prototal: ”Den stora tillväxten ligger i serieproduktion”

Deras senaste miljoninvestering samt en ny majoritetsägare som tillträtt, är bara några steg för att Prototal ska stå högst på listan när företagen inser vad den additiva tekniken kan erbjuda. – Vi är i en industriell och digitaliseringsfas som innebär utveckling mot nya marknader och segment samt förbättringar i förutsättningar för befintliga kunder, säger vd Henrik Lundell.

Publicerat av: 

PLM presenterar programvara

Den 15 oktober arrangerar PLM Group en konferens med fördjupning inom programvarulösningar för additiv tillverkning. Besökarna kommer bland annat få en genomgång av den senaste versionen av Solidworks. 

Publicerat av: 

Bättre öl med 3d-printing

I samarbete med GE Additive, har världens äldsta bryggeritillverkare Kaspar Schultz Gmbh i Tyskland utvecklat ett 3d-utskrivet omrörarblad, som ska kunna fördela spannmålen i ölsoppan bättre.

Publicerat av: 

Formnext växlar upp

Fler än 740 utställare väntas vara på plats under årets Formnext-mässa i Frankfurt den 19–22 november. Mässan är en av de ledande inom additiv tillverkning och firar i år fem år med att växa in i två nya mässhallar. 

Publicerat av: