Två dagar om produktutveckling i Borås

cadcraft

Torsdagen den 20 november går Cadcrafts produktutvecklingsdagar i Borås av stapeln, närmare bestämt på Borås Fashion Center. Under två dagar hålls föreläsningar om hur företag kan förbättra sina produktutvecklingsprocesser och ett flertal namnkunniga branschprofiler kommer närvara för att dela med sig av sina erfarenheter. Dagarna är till för både ledare och praktiker.

Produktutvecklingsdagarna är en fortsättning på temat Effektiv Produktutveckling och Autodesks årliga kunddagar. Dag 1 består av inspirerande föreläsningar med separata spår för ledning och användare, dagen avslutas under festliga former med middag. Dag 2 innehåller olika spår av kompetensutveckling. Målet är att ge dig inspiration, strategi och verktyg att förbättra ert företags produktutvecklingsprocess.

Följande är ett par av höjdpunkterna:

• Ken Manoff, Vice President Channel Sales på Autodesk kommer tala om Product Development Excellence.

• Bengt Järrehult, professor i innovationsteknik, kommer berätta om hur man analyserar en produkts möjligheter för framgång under sitt föredrag om innovativa produkter.

•Martin Rosenqvist från Volvo Cars kommer berätta om hur företaget optimerar en produkts lönsamhet.

Mer information och anmälan finns på Cadcrafts webbplats.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Formnext 2020 ska trotsa coronavirus

Den stora Formnext-mässan för additiv tillverkning i Frankfurt ska hållas den 10–13 november enligt plan. – Vi är fortfarande övertygade om det unika värdet och fördelarna med en fysisk mässa, säger Sascha F. Wenzler, vice vd för Formnext, Mesago Messe Frankfurt GmbH. 

Publicerat av: 

Forskar för klimatsmarta flygmotorer

Tahira Raza har undersökt hur man kan göra flyg- och rymdmotorer mer klimatsmarta genom att studera svetsbarheten i additivt tillverkade delar. – En avgörande faktor är hur materialet påverkas när man svetsar i det, säger Tahira Raza. 

Publicerat av: 

De sätter detaljer i fokus

Protolabs lanserar ett nytt material för detaljrika prototypdelar – Microfine Grey. Enligt företaget kan det bidra till att utvecklingstiden av nya komponenter kan minska avsevärt. 

Publicerat av: 

Dyemansion släpper färgglad palett

Dyemansion släpper 17 nya färger för gråa delar, 3d-printade med HP Multi Jet Fusion i materialet PA12. – Antalet HP-system växer på marknaden och våra kunders efterfrågan på livliga färger för deras gråa delar har varit stor, säger Kai Witter, Chief customer officer på Dyemansion.

Publicerat av: 

Metallutskrifter minskar inom flygindustrin

GE, General Electric, säger upp 13 000 anställda i sin tillverkning av flygmotorer samtidigt som efterfrågan på 3d-printade metalldelar minskar. Detta kan komma att påverka företagets leverantörer och underleverantörer. 

Publicerat av: 

Skänker visir till äldrevården

Medarbetare på Högskolan i Skövde tillverkar skyddsvisir till äldrevården. – De fungerar bra i avsaknad av andra visir, säger Niklas Land, doktorand på Institutionen för ingenjörsvetenskap.

Publicerat av: 

De tillverkar steriliserbara visir

Protolabs har hjälpt Michelin att ta fram steriliserbara ansiktsvisir för sjukvården.
– Bandet, visiret och den nedre förstärkningen är alla tillverkade i polykarbonat. Skärmarna kan därför steriliseras utan att skadas, säger Frédéric Pialot, Senior Fellow Processer på Michelin.

Publicerat av: