Applikationer i fokus hos Stratasys

stratasys_evald_euromold

EUROMOLD: Bland maskinnyheterna i Stratasys FDM-segment  hittar vi nya Fortus 380 MC och Fortus 450 MC. Byggvolymen för 380 MC är på 355 x 305 x 305 millimeter, medan byggvolymen för 450 MC ligger på 406 x 355 x 406 millimeter. Enligt Stratasys är maskinerna 20 respektive 15 procent kvickare än sina föregångare

På materialsidan hittar vi nya Ultem 1010. Det är ett starkt material för Fortus 900 MC som ska tåla upp till 110 grader. Materialet är också certifierat för direktkontakt med livsmedel, vilket gör att det lämpar sig för komponenter som ska sitta i maskiner i livsmedelsindustrin eller varför inte specialförpackningar.

Stratasys monter på Euromold fokuserar på applikationerna och i det galleri som omgärdar montern hittar vi komponenter från en rad områden inom industriell produktion, flyg- och fordonsindustri.

– Det är uppenbart att slutproduktion nu slår igenom på bred front, säger Evald Ottosson, vd för Protech, som distribuerar Stratasys FDM-maskiner i Sverige. Fram till för några år sedan var detta en dröm, men nu är vi här.

– Nu har vi tekniken och materialen, men vi ser fortfarande att många företag har en mental blockering mot att börja använda tekniken. Nu gäller det för oss i branschen att visa idéerna och bredden i hur tekniken kan användas, i allt från reparationer, enstyckstillverkning och helt nya applikationer.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Sveat: ”Där är branschen i dag”

Branschföreningen Sveat stod för en av presentationerna som hölls under Elmia Subcontractor Connect, 10–13 november 2020. Sten Farre, från forskningsinstitutet Rise, talade bland annat om hur den additiva tillverkningsbranschen ser ut i Sverige i dag, de utmaningar som finns och vad vi kan vänta oss i framtiden. 

Publicerat av: