Världskänd smyckesdesigner testar med 3d-printer

lara_bohinc

Allt fler smyckesdesigners använder 3d-print i allt från skisser till gjutformar och slutprodukter. Nu använder även den världskända smyckesdesignern Lara Bohinc 3d-printteknik. Designerteamet till Lara Bohinc tar fram prototyper för att verifiera design och utseende innan man sätter det verkliga smycket i produktion. Det skriver Protech på sin webbplats.

Innan Lara Bohinc började använda 3d-print inhouse skickade hon och teamet sina skisser till en servicebyrå. De skrev i sin tur ut skisserna och skicka tillbaka prototyperna. Det fungerade bra men blev i längden en tidskrävande process.

I och med att 3d-print-tekniken utvecklades och utrustningen blev mer tillgänglig på marknaden till ett rimligt pris införskaffade Lara sin första 3d-printer. Med egen maskin fick Lara upp tidsspannet mellan idé till prototyp på ett mycket mer kostnadseffektivt sätt.

Lara har nu använt sig av en MakerBot i ett par år. Förutom hon och teamet sparar tid, kan de även på enkelt sätt se hur små förändringar i designen se ut med prototypen och senare påverka helhetsintrycket av det slutgiltiga smycket.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Nedslag på Elmia 3D-mässan

Den 10-13 maj var det dags för den andra upplagan av Elmia 3D Elmiamässan i Jönköping. En mässa som i år lockade ett tjugotal utställare inom additiv tillverkning, som visade allt ifrån 3D-skrivare och material till skanningutrustning och efterbehandling.

Publicerat av: