Realism i fokus för ny 3d-printer för dentalmodeller

objet260

Stratasys Objet260 Dental Selection är en helt ny lösning för att 3d-printa realistiska dentalmodeller. 3d-printern använder Stratasys polyjetteknik som medger flera färger och materialkombinationer i en och samma produktion.

Objet260 är främst framtagen för medelstora till stora dental- och ortodontilabb som vill kunna producera dentalmodeller i fyrfärg baserat på data från intraoral scanning.

Särskilt användbar är kombinationen av färg och multimaterial, alltså möjligheten att blanda mjuka och hårda material i en applikation. För funktionstester av dentalapplikationer kan man få ett bättre resultat om till exempel tänderna är i ett hårdare material och tandköttet i ett mjukare, mer gummiliknande material.

Objet260 Dental Selection är kompatibel med alla Stratasys dentalmaterial plus en rad dentalspecifika materialpaletter för att kunna producera i realistiska färger och texturer som speglar patientens nyans på tänder och tandkött.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Prototal materialtestar för fullt

För två månader sedan installerade Prototal två nya 3d-skrivare från HP. Samtidigt släppte de nyheten om ökade ordrar av medicintekniska delar. Nu provkör de material och berättar mer om hur produktionen ser ut i dag.

Publicerat av: 

Swerim: “Brist på standarder”

Standardiseringar behövs för fortsatt tillväxt inom additiv tillverkning av metall. Det visar en ny kartläggning som bland annat forskningsinstitutet Swerim varit med och tagit fram. 

Publicerat av: 

Printad vävnad direkt i patienten

Ett amerikanskt forskarteam har utvecklat en teknik för att 3d-printa vävnad direkt i patienten. Denna teknik ska enligt forskarna kunna minska infektioner i samband med operationer.

Publicerat av: 

“Vi kände ett samhällsansvar”

Umeå universitet levererar 2 000 visirhållare till Socialtjänsten i kommunen.
– Det är fascinerande att se hur engagerade folk blir och vilken vilja det finns att lösa problemen när man ställs inför en sådan här situation, säger Madelen Bodin, föreståndare för Curiosum.

Publicerat av: 

EOS: “Tre lärdomar från coronakrisen”

Den rådande coronapandemin har skakat vårt samhälle, men situationen ger oss också insikt i hur teknik och samarbete kan göra skillnad, menar Markus Glasser på EOS som listat tre viktiga lärdomar om 3d-printing i samband med coronakrisen.

Publicerat av: 

HP släpper nytt material

HP släpper ett nytt polypropen-material och tillkännager samtidigt nya partnerskap. Enligt företaget lämpar det nya materialet sig väl för fordon- konsument-, industri- och medicinsk sektor.

Publicerat av: