Renishaw AM250 – nu även för dentalbruk

renishaw_ids

Den brittiska 3d-printerleverantören Renishaw har uppgraderat sin maskin AM250, för metallproduktion. Det innebär att maskinen nu även kan användas för dentala applikationer. Dessutom tillverkar man nu eget kobolt-krom-material för dentalbruk.

I uppgraderingsarbetet har företaget fokuserat på kvalitetssäkring och toleranser samt spårbarhet i det råmaterial som används.

Renishaw har även en egenutvecklad CAD-programvara, Renishaw Dental Studio. Den går att använda i ett arbetsflöde med företagets scannerlösningar DS30 och DS10.

Renishaw AM250 har en maximal byggyta på 250 x 250 x 300 millimeter. Bygghastigheten ligger på 5-20 kubikcentimeter per timme och lagertjockleken på 20-100 mikrometer. Utöver ovan nämnda kobolt-krom-material går det även att använda rostfritt stål (316L och 17-4PH), aluminium (AlSi10Mg) och titan (Ti6Al4V).

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Prototal materialtestar för fullt

För två månader sedan installerade Prototal två nya 3d-skrivare från HP. Samtidigt släppte de nyheten om ökade ordrar av medicintekniska delar. Nu provkör de material och berättar mer om hur produktionen ser ut i dag.

Publicerat av: 

Swerim: “Brist på standarder”

Standardiseringar behövs för fortsatt tillväxt inom additiv tillverkning av metall. Det visar en ny kartläggning som bland annat forskningsinstitutet Swerim varit med och tagit fram. 

Publicerat av: 

Printad vävnad direkt i patienten

Ett amerikanskt forskarteam har utvecklat en teknik för att 3d-printa vävnad direkt i patienten. Denna teknik ska enligt forskarna kunna minska infektioner i samband med operationer.

Publicerat av: 

“Vi kände ett samhällsansvar”

Umeå universitet levererar 2 000 visirhållare till Socialtjänsten i kommunen.
– Det är fascinerande att se hur engagerade folk blir och vilken vilja det finns att lösa problemen när man ställs inför en sådan här situation, säger Madelen Bodin, föreståndare för Curiosum.

Publicerat av: 

EOS: “Tre lärdomar från coronakrisen”

Den rådande coronapandemin har skakat vårt samhälle, men situationen ger oss också insikt i hur teknik och samarbete kan göra skillnad, menar Markus Glasser på EOS som listat tre viktiga lärdomar om 3d-printing i samband med coronakrisen.

Publicerat av: 

HP släpper nytt material

HP släpper ett nytt polypropen-material och tillkännager samtidigt nya partnerskap. Enligt företaget lämpar det nya materialet sig väl för fordon- konsument-, industri- och medicinsk sektor.

Publicerat av: