Materialise satsar på kvalitetskontroll med förvärv

Materialise vd, Fried Vancraen.

Materialise vd, Fried Vancraen.

Den belgiska servicebyrån och programvaruutvecklaren Materialise har förvärvat det belgiska programvaruföretaget CENAT, som specialiserat sig på programvaruverktyg för additiv tillverkning, i synnerhet verktyg för maskin- och kvalitetskontroll.

Syftet med köpet är att integrera CENATs lösningar i Materialise programvaruplattform som redan innefattar allt från filförberedelse till automatiseringsverktyg och geometrisäkring. Därmed stärker man ett område som blir allt viktigare när det handlar om 3d-printning av slutprodukter inom de industrier där det ställs exceptionellt höga krav på komponenter, som flyg- och rymdindustrin samt medicinsk teknik.

– Vi började samarbeta med CENAT efter att ha sett en ökad efterfrågan på kvalitetskontroll hos industriföretag som tillverkar slutprodukter med 3d-printteknik, både hos oss och i egna maskiner, säger Materialise vd Fried Vancraen. CENAT började att utveckla en lösning som kunde komplettera våra verktyg och vi beslutade oss därför för att få in företaget under vårt paraply.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Så kan kunskapen om AM höjas

Den fjärde – och på sikt även den femte – industriella revolutionen står för dörren. Hur kan additiv tillverkning ha en plats i den utvecklingen? Och vilket behov av kompetens för den med sig? Det är något av det Sima Valizadeh tar upp i sin presentation under AM-dagen.

Publicerat av: 

Printade organ kan rädda liv i framtiden

Kunskapen och teknologin för att printa mänsklig vävnad finns redan, men för att kunna tillämpa det på människor krävs år av kliniska prövningar. Men bioprinting kan redan i dag bidra till en förbättrad hälsa hos människor, säger Itedale Namro Redwan som leder Cellinks forsknings- och utvecklingsteam. 

Publicerat av: