Materialise satsar på kvalitetskontroll med förvärv

Materialise vd, Fried Vancraen.

Materialise vd, Fried Vancraen.

Den belgiska servicebyrån och programvaruutvecklaren Materialise har förvärvat det belgiska programvaruföretaget CENAT, som specialiserat sig på programvaruverktyg för additiv tillverkning, i synnerhet verktyg för maskin- och kvalitetskontroll.

Syftet med köpet är att integrera CENATs lösningar i Materialise programvaruplattform som redan innefattar allt från filförberedelse till automatiseringsverktyg och geometrisäkring. Därmed stärker man ett område som blir allt viktigare när det handlar om 3d-printning av slutprodukter inom de industrier där det ställs exceptionellt höga krav på komponenter, som flyg- och rymdindustrin samt medicinsk teknik.

– Vi började samarbeta med CENAT efter att ha sett en ökad efterfrågan på kvalitetskontroll hos industriföretag som tillverkar slutprodukter med 3d-printteknik, både hos oss och i egna maskiner, säger Materialise vd Fried Vancraen. CENAT började att utveckla en lösning som kunde komplettera våra verktyg och vi beslutade oss därför för att få in företaget under vårt paraply.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Nedslag på Elmia 3D-mässan

Den 10-13 maj var det dags för den andra upplagan av Elmia 3D Elmiamässan i Jönköping. En mässa som i år lockade ett tjugotal utställare inom additiv tillverkning, som visade allt ifrån 3D-skrivare och material till skanningutrustning och efterbehandling.

Publicerat av: