Svenska servicebyrån Preshape firar ett

Niklas Ingvarsson, Victor Sollenby, David Johansson och Joacim Pettersson på Preshape.

Niklas Ingvarsson, Victor Sollenby, David Johansson och Joacim Pettersson på Preshape.

Snart har det gått ett år sedan prototypföretaget Preshape startade. Med moderbolaget Premould AB i ryggen erbjuder man allt från tidiga SLA- och SLS-modeller samt PUR-prototyper, till formsprutade detaljer ur aluminiumverktyg.

Den senaste investeringen som Preshape har gjort är en EOS P395 baserad på SLS-teknik. Den har en effektiv byggvolym på 340 x 340 x 620 millimeter.

För att fira det första året har Preshape både invigning och ettårsjubileum den 21maj i Huskvarna. Det blir öppet hus tillsammans med Premould mellan 12 och 16.

Under dagen kommer man att visa upp sina 3d-printrar och tekniken kring detta, silikonformar samt gjutning av detaljer i PUR. Man kommer även att visa upp Premoulds produktionsfabrik där man kan se automatiserad formsprutning av lågvolymsproduktion.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


EOS ändrar i ledet

EOS gör nu ett skifte i sin ledningsgrupp. Ny vd blir Marie Langer. – Vi vill att vår teknologi ska göra mer än bara driva ekonomisk tillväxt, säger Marie Langer.

Publicerat av: 

Orb släpper kulformad byggkammare

Orbital Compsites har tagit fram ett nytt modulärt, robotiserat 3d-skrivarsystem. – Vi integreras sömlöst i en 5G-aktiverad Industri 4.0-miljö, säger Cole Nielsen, grundare av Orbital Composites

Publicerat av: 

Prototal: ”Den stora tillväxten ligger i serieproduktion”

Deras senaste miljoninvestering samt en ny majoritetsägare som tillträtt, är bara några steg för att Prototal ska stå högst på listan när företagen inser vad den additiva tekniken kan erbjuda. – Vi är i en industriell och digitaliseringsfas som innebär utveckling mot nya marknader och segment samt förbättringar i förutsättningar för befintliga kunder, säger vd Henrik Lundell.

Publicerat av: 

PLM presenterar programvara

Den 15 oktober arrangerar PLM Group en konferens med fördjupning inom programvarulösningar för additiv tillverkning. Besökarna kommer bland annat få en genomgång av den senaste versionen av Solidworks. 

Publicerat av: 

Bättre öl med 3d-printing

I samarbete med GE Additive, har världens äldsta bryggeritillverkare Kaspar Schultz Gmbh i Tyskland utvecklat ett 3d-utskrivet omrörarblad, som ska kunna fördela spannmålen i ölsoppan bättre.

Publicerat av: 

Formnext växlar upp

Fler än 740 utställare väntas vara på plats under årets Formnext-mässa i Frankfurt den 19–22 november. Mässan är en av de ledande inom additiv tillverkning och firar i år fem år med att växa in i två nya mässhallar. 

Publicerat av: 

Turbinblad av cellulosa visas på Elmia

Under årets Elmia Subcontractor-mässa, den 12–13 november, kommer ett 3d-printat turbinblad av levande organismer visas upp. – Efterfrågan på nya biologiska och hållbara material är stort över hela världen, säger Doktor Sascha Peters, grundare av Berlinbaserade Haute innovation.

Publicerat av: