3dp-konferens på High Tech Engineering nästa vecka

FOTO: WIKIPEDIA

FOTO: WIKIPEDIA

Den 14-15 april i Göteborg är det premiär för mässan High Tech Engineering. Det är en unik mötesplats för leverantörer och inköpare av högteknologiska produkter för high-end-företag inom svensk tillverkningsindustri.

Utöver hundratals utställare finns det flera möjligheter att förkovra sig i det digra seminarieprogrammet. Bland annat kommer 3dp.se att arrangera en minikonferens under mässans första dag, den 14 april. Har tar vi bland annat upp tips och tricks för att konstruera för 3d-printproduktion, förklarar vilka 3dp-tekniker som finns, juridik och immaterielrättsliga frågor, 3d-scanning och reverse engineering samt ett föredrag av svenska Forceboards vd Marcus Helgesson, som använder 3d-printning i produktionen av sin unika mätutrustning som rönt framgång över hela världen. Konferensen börjar klockan 10.00.


KONFERENSPROGRAM

Konstruera för 3d-print
Pär Nobring, grundare av servicebyrån och 3d-printerdistributören r.a.p.s fokuserar i detta föredrag på programvara och konstruktion för 3d-print. Hur bör man arbeta med CAD för optimalt 3d-printresultat?

3d-scanning – motsatsen till 3d-print
I detta föredrag beskriver Börje Larsson på Cascade hur 3d-scanning kan användas i samband med 3d-print. 3d-scanning producerar en STL-modell och kan därför används för indata till 3d-printning. Likaså kan noggrann 3d-scanning användas för kvalitetskontroll av geometrin på en 3d-printad detalj.

Juridikens samspel med 3d-print
Thomas Lindqvist, delägare, och Anna Rzewuska, biträdande jurist, vid Advokatfirman Hammarskiöld & Co, berättar om hur juridiken förhåller sig till 3d-print utifrån aktuella fallstudier.

Från prototyper till färdiga produkter
Servicebyrån Acron Formservice vd Kenny Johansson förklarar hur företaget använder de senaste teknikerna och möjligheterna inom 3D-print för att producera slutprodukter för industriellt bruk. Med sig har han även en rad färska kundfall från större svenska kunder.

Svensk innovation på export med 3d-print
Marcus Helgesson är grundare och ägare till innovationsbolaget Industrial Dynamics Sweden AB som utvecklar och tillverkar mätsystemet ForceBoard (www.forceboard.com). Här berättar han om hur han använder 3d-print i sin patenterade produkt och exporterar den till ledande företag och universitet i länder över hela världen.

3dp-konferensen är kostnadsfri. Anmäl dig här

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.