Materialise redo för rymd- och flygindustrin

aerospace

FOTO: WIKIPEDIA

Belgiska ingenjörsföretaget och servicebyrån Materialise har blivit certifierade för att tillverka skarpa delar till rymd- och flygindustrin med 3d-printteknik.

Det handlar om två olika industristandarder som företaget nu uppnått – EN9100 och EASA 21G. Dessa omfattar både prototyper och slutprodukter.

EN9100 är en certifiering som gäller kvalitetssäkring inom rymd- och flygfart. EASA 21G är en certifiering som säkerställer att ett företag kan leverera delar som kan brukas i ett flygdugligt flygplan.

I dagsläget omfattar de båda certiieringarna endast produktion av delar i plast. Materialise har dock planer på att certifiera ytterligare material i framtiden. Företaget har nyligen investerat i utrustnin för metallbaserad 3d-printning, så en sådan certifiering ligger nära till hands.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Industrimässa flyttar till nätet

Elmia Subcontractor Connect 2020. Så heter Elmias nya digitala mötesplats som ska äga rum 10–13 november, istället för industrimässan Elmia Subcontractor. – Det finns ett stort behov och en stark önskan bland våra utställare och besökare att träffas, säger Helena Åhs, mässansvarig för Elmia Subcontractor.

Publicerat av: