SinterIT lanserar SLS-printer för 5000 dollar

sinterit

SinterIT är en ny 3d-printerleverantör som startades av tre före detta Google-anställda. Med tanke på antalet nya maskinleverantörer, i synnerhet på konsumentsidan, kanske det inte låter så intressant. Men företagets första lansering är faktiskt en SLS-maskin för små och medelstora företag.

SLS-tekniken är vanligtvis förknippad med större, industriella system. Har man mindre behov, och därmed kanske mindre byggyta, är det oftast den uppsjö av FDM-baserade maskiner man riktar blickarna mot. SinterITs kommande släpp är en SLS-printer i desktop-utförande.

Priset ligger på runt 5000 dollar, eller 35 000 kronor. Som jämförelse kostar en MakerBot Replicator II runt 25 000 kronor. I dagsläget ligger den billigaste SLS-printern på över en miljon kronor.

Den första modell som företaget släpper ska klara flera materialtyper, bland annat polyamid 12 och polyamid 12 mixad med aluminium, glasfiber och kolfiber. Maskinen är utrustad med en uppvärmd pulverbädd, uppvärmd matningsbädd och uppvärmd cylinder.

Maximal byggstorlek ligger på 130 x 170 x 130 millimeter. Scanningshastigheten ligger på 500 millimeter per sekund och maskinen har en laser på 5 watt. Materialet ligger på runt 700 kronor per kilo.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Så kan kunskapen om AM höjas

Den fjärde – och på sikt även den femte – industriella revolutionen står för dörren. Hur kan additiv tillverkning ha en plats i den utvecklingen? Och vilket behov av kompetens för den med sig? Det är något av det Sima Valizadeh tar upp i sin presentation under AM-dagen.

Publicerat av: 

Printade organ kan rädda liv i framtiden

Kunskapen och teknologin för att printa mänsklig vävnad finns redan, men för att kunna tillämpa det på människor krävs år av kliniska prövningar. Men bioprinting kan redan i dag bidra till en förbättrad hälsa hos människor, säger Itedale Namro Redwan som leder Cellinks forsknings- och utvecklingsteam. 

Publicerat av: