Större maskinutbud hos Sciaky

sciaky_extended

Den amerikanska 3d-printerleverantören Sciaky har utökat sitt utbud av metallbaserade produktionsmaskiner.

Företaget har en egenutvecklad teknik som heter EBAM, Electronic Beam Additive Manufacturing. Den påminner om svetsning genom att en kraftfull elektronstråle smälter metalltråd på en byggplatta. Tekniken är framtagen för större objekt, max byggstorlek ligger på 5,7 x 1,2 x 1,2 meter. Sciakys EBAM-maskiner kan arbeta med material som titan och titanlegeringar, inconel, rostfritt stål och volfram.

Med den utökade maskinlinjen finns det nu möjligheter för medelstora, stora och extra stora komponenter. Totalt finns det nu fem olika system, från EBAM 68 upp till EBAM 300, i företagets EBAM-serie. Dessa lösningar kan producera delar från 305 millimeter upp till 5791 millimeter i längd. Enligt företaget ligger produktionshastigheten på mellan 3,5-10 kilo per timme.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Så kan kunskapen om AM höjas

Den fjärde – och på sikt även den femte – industriella revolutionen står för dörren. Hur kan additiv tillverkning ha en plats i den utvecklingen? Och vilket behov av kompetens för den med sig? Det är något av det Sima Valizadeh tar upp i sin presentation under AM-dagen.

Publicerat av: 

Printade organ kan rädda liv i framtiden

Kunskapen och teknologin för att printa mänsklig vävnad finns redan, men för att kunna tillämpa det på människor krävs år av kliniska prövningar. Men bioprinting kan redan i dag bidra till en förbättrad hälsa hos människor, säger Itedale Namro Redwan som leder Cellinks forsknings- och utvecklingsteam. 

Publicerat av: