ScanMaster – kvalitetskontroll för industribruk

scanmasterScanMaster är en ny lösning för 3d-scanning framtagen av AGT Robotics och leverantören av 3d-mätningsutrustning, Creaform. Utrustningen är särskilt framtagen för automatiserad kvalitetskontroll.

I botten ligger Creaforms optiska scanningsteknik MetraSCAN 3D R-Series. Kombinerat med AGT Robotics robotcell ska det ge både hög hastighet och flexibilitet i mätningarna. Enligt företagen ska det gå att göra online- såväl som offline-inspektioner.

Det ska gå att mäta komplexa delar upp till en kubikmeter stora direkt i produktionsmiljö. Lösningen ska också gå att integrera direkt i befintliga produktionsprocesser. Noggrannheten ligger på 0,085 millimeter. ScanMaster ska vara kompatibel med de främsta programvarorna för metrologi.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fler talare klara för AM-dagen

Hur hållbart är det egentligen att 3d-printa med plastmaterial? Vilka möjligheter finns med bioprinting i framtiden? Och kan additiv tillverkning med metall någonsin bli lika enkelt som vanliga utskrifter av papper? Det är något av det som kommer avhandlas under AM-dagen den 7 december.

Publicerat av: 

Köper resterande aktier i Xaar 3D

3d-skrivartillverkaren Stratasys skriver i ett pressmeddelande att de har köpt alla återstående aktier i Xaar 3D. Detta kommer att ytterligare påskynda företagets tillväxt inom 3d-printing för produktionsändamål. Stratasys ägde sedan tidigare 45 procent av Xaar 3D.

Publicerat av: 

Marknaden pekar uppåt igen

Additiv tillverkning med polymerer och metaller går mot historiska höjder. Det visar en ny rapport från det amerikanska marknadsanalysföretaget SmarTech Analysis. Siffror från andra kvartalet 2021 visar på nivåer som är högre än före pandemin.

Publicerat av: