Elever återskapar norska Bergen med 3d-print

bergen_school

Åttondeklassarna i Rothaugen-skolan i norska Bergen har nyligen genomfört ett lite annorlunda historieprojekt som innefattat matematik och 3d-printning. Projektet, Bergen 1814, gick ut på att 3d-printa staden så som den såg ut 1814. Resultatet går nu att beskåda på stadsbiblioteket i staden.

En av de huvudansvariga lärarna vid Rothaugen-skolan, Terje Pedersen, fick idén efter en diskussion med elever, bibliotekarier och grafiska formgivare, där man försökte sammanföra matematik, 3d-printteknik och historia i syfte att öka kännedomen om staden, men också att utmana eleverna i sin utbildning.

– Det har både varit ett hårt arbete och skoj, säger Pedersen. Eleverna har arbetat i grupper, där de intervjuat bibliotekspersonal, utforskat staden och använt Google Sketchup för att rita sina hus som sedan 3d-printats.

– Med 3d-printtekniken har vi kunnat visualisera projektet på ett helt annat sätt än tidigare. Tekniken har också utan tvekan rönt en del uppmärksamhet bland eleverna. Några gånger har det blivit fel i printningen, men då har vi bara börjat om igen. Det finns en lärandeaspekt i att misslyckas också.

Alla grupper inledde sitt arbete med att skissa upp valda byggnader innan de satte sig vid datorn och Google Sketchup. Under själva 3d-printningen, som gjordes på två Ultimaker 2, fick alla elever delta i processen.

Projektet gav lärarna blodad tand och man kommer att använda 3d-printning i fler projekt de kommande åren.

Källa: 3Dverkstan

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Freemelt siktar mot toppen

På bara ett år har personalstyrkan på svenska Freemelt fördubblats. Omsättningen har också skjutit i höjden på kort tid. I höstas började Daniel Gidlund som ny vd på företaget och en första viktig uppgift blir att undvika växtvärk – parallellt med fortsatt höga tillväxtambitioner.

Publicerat av: