Organovo tror på hetare marknad för bio-printning

keith_murphy_organovo

Organovos vd, Keith Murphy.

Amerikanska Organovo, som använder 3d-printteknik för så kallad bio-printning, har kommit med sin årsrapport för det brutna räkenskapsåret 2014/2015. Den visar att intäkterna landade på 1,94 miljoner dollar. Intäkterna från försäljningen kommer till stora delar från affärsområdet exVive3D Human Liver Tissue. Det är en kombination av produkt och tjänst som riktar sig mot läkemedelsindustrin för att utföra prekliniska tester på levervävnad.

ExVive3D Human Liver Tissue utsågs till en av förra årets främsta innovationer av den amerikanska tidningen The Scientist. Enligt Organovos vd Keith Murphy har området potential att växa till att omsätta över hundra miljoner dollar på några års sikt.

I rapporten framkommer att man har likvida medel på runt 50 miljoner dollar i bolaget och att man har ett negativt kassaflöde för den löpande verksamheten på 19, 6 miljoner dollar. Skulderna för bolaget uppgår till 4,8 miljoner dollar. Bolaget ser framför sig en fortsatt expansion inom den globala läkemedelsindustrin och man har inlett ett samarbete med både L´oreal och Merck som man på chefsnivå inom bolaget tror mycket på.

Samarbetet med L´oreal handlar om att man tillsammans ska ta fram 3d-printad vävnad som man kan testa olika produkter på. Syftet med detta är att öka säkerheten vid testning av olika produkter men även att förbättra processen vid tester.

Samarbetet mellan Organovo och Merck handlar om att kunna 3d-printa mänsklig levervävnad, men också ett samarbete kring att ta fram andra 3D-printade vävnader som man kan använda sig av för i samband med utveckling och testning av nya mediciner. Ganska direkt efter att nyheten om samarbetet mellan Organovo och Merck blev offentlig steg aktiekursen på New York-börsen med cirka 17 procent i förhandeln.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Prototal materialtestar för fullt

För två månader sedan installerade Prototal två nya 3d-skrivare från HP. Samtidigt släppte de nyheten om ökade ordrar av medicintekniska delar. Nu provkör de material och berättar mer om hur produktionen ser ut i dag.

Publicerat av: 

Swerim: “Brist på standarder”

Standardiseringar behövs för fortsatt tillväxt inom additiv tillverkning av metall. Det visar en ny kartläggning som bland annat forskningsinstitutet Swerim varit med och tagit fram. 

Publicerat av: 

Printad vävnad direkt i patienten

Ett amerikanskt forskarteam har utvecklat en teknik för att 3d-printa vävnad direkt i patienten. Denna teknik ska enligt forskarna kunna minska infektioner i samband med operationer.

Publicerat av: 

“Vi kände ett samhällsansvar”

Umeå universitet levererar 2 000 visirhållare till Socialtjänsten i kommunen.
– Det är fascinerande att se hur engagerade folk blir och vilken vilja det finns att lösa problemen när man ställs inför en sådan här situation, säger Madelen Bodin, föreståndare för Curiosum.

Publicerat av: 

EOS: “Tre lärdomar från coronakrisen”

Den rådande coronapandemin har skakat vårt samhälle, men situationen ger oss också insikt i hur teknik och samarbete kan göra skillnad, menar Markus Glasser på EOS som listat tre viktiga lärdomar om 3d-printing i samband med coronakrisen.

Publicerat av: 

HP släpper nytt material

HP släpper ett nytt polypropen-material och tillkännager samtidigt nya partnerskap. Enligt företaget lämpar det nya materialet sig väl för fordon- konsument-, industri- och medicinsk sektor.

Publicerat av: