Organovo tror på hetare marknad för bio-printning

keith_murphy_organovo

Organovos vd, Keith Murphy.

Amerikanska Organovo, som använder 3d-printteknik för så kallad bio-printning, har kommit med sin årsrapport för det brutna räkenskapsåret 2014/2015. Den visar att intäkterna landade på 1,94 miljoner dollar. Intäkterna från försäljningen kommer till stora delar från affärsområdet exVive3D Human Liver Tissue. Det är en kombination av produkt och tjänst som riktar sig mot läkemedelsindustrin för att utföra prekliniska tester på levervävnad.

ExVive3D Human Liver Tissue utsågs till en av förra årets främsta innovationer av den amerikanska tidningen The Scientist. Enligt Organovos vd Keith Murphy har området potential att växa till att omsätta över hundra miljoner dollar på några års sikt.

I rapporten framkommer att man har likvida medel på runt 50 miljoner dollar i bolaget och att man har ett negativt kassaflöde för den löpande verksamheten på 19, 6 miljoner dollar. Skulderna för bolaget uppgår till 4,8 miljoner dollar. Bolaget ser framför sig en fortsatt expansion inom den globala läkemedelsindustrin och man har inlett ett samarbete med både L´oreal och Merck som man på chefsnivå inom bolaget tror mycket på.

Samarbetet med L´oreal handlar om att man tillsammans ska ta fram 3d-printad vävnad som man kan testa olika produkter på. Syftet med detta är att öka säkerheten vid testning av olika produkter men även att förbättra processen vid tester.

Samarbetet mellan Organovo och Merck handlar om att kunna 3d-printa mänsklig levervävnad, men också ett samarbete kring att ta fram andra 3D-printade vävnader som man kan använda sig av för i samband med utveckling och testning av nya mediciner. Ganska direkt efter att nyheten om samarbetet mellan Organovo och Merck blev offentlig steg aktiekursen på New York-börsen med cirka 17 procent i förhandeln.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.