Två Arcam Q20-system till Tyskland

fit_tech_group

Den svenska 3d-printerleverantören Arcam har fått en order på två Arcam Q20-system från FIT Technology Group i Tyskland.

FIT, kund hos Arcam sedan 2004, är en av Europas största kontraktstillverkare inom additiv tillverkning. De är verksamma inom områdena medicinteknik, serietillverkning och konst & design. De erbjuder även ingenjörstjänster med fokus på additiv tillverkningsteknik.

FIT har idag två Arcam-system och de två nya Arcam Q20-systemen innebär att kapaciteten inom bolaget ökar avsevärt.

– Den här ordern visar hur EBM-tekniken expanderar inom tillverkningsindustrin, från stora systemleverantörer inom flygindustrin till snabbt växande kontraktstillverkare, säger Magnus René, vd på Arcam.

– Vår EBM-baserade affär växer snabbt. Med dessa två nya Arcam Q20-system kommer vi att kunna möta den snabbt växande marknaden för effektiv tillverkning av avancerade detaljer i titan, säger Carl Fruth, vd för FIT Technology Group.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Sjukhus 3d-printar inför implantat

På Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg pågår just nu ett projekt där neurokirurgerna använder 3d-printade skallbensmallar för att ta fram implantat. – Genom att ha tillgång till 3d-skrivare kan vi själva styra processen och tillverkningen, säger Charlotte Stor Swinkels, medicinteknisk civilingenjör.

Publicerat av: 

Generas system säkrar stegen

Genera, en österrikiskt tillverkare av 3d-skrivare, lanserar två nya maskiner för utskrift och efterbearbetning. – Vi vill inte att våra kunder ska behöva köpa fem olika maskiner för att få det arbetsflöde som behövs för att tillverka deras delar, säger Klaus Stadlmann, grundare av Genera.

Publicerat av: