3Dakuten blir en del av Wematter

Robert Kniola, vd, Wematter.

Robert Kniola, vd, Wematter.

Startupföretaget Wematter tar över 3Dakutens verksamhet av försäljning och tillverkning av 3d-utskrifter i plast. Företaget är en del av inkubatorn LEAD i Linköping och deltar i ett acceleratorprogram som sträcker sig över tre år.

Sedan starten har Wematter vuxit från två till tolv medarbetare och arbetar med ständig utveckling av maskiner och tjänster kopplade till 3d-printning. 3Dakuten har sedan 2014 varit en sidoverksamhet som framgångsrikt har levererat prototyper och delar till produktion till svenska, engelska och tyska kunder. Från och med nu är Wematter och 3Dakuten ett enda varumärke – Wematter.

Grundarna till Wematter, Robert Kniola och Henrik Lundgren, är båda konstruktörer med fokus på plastkonstruktion och mekatronik. De har erfarenhet av att utveckla komponenter för både masstillverkning och lågvolymsproduktion.

Wematter har sedan starten lagt stort fokus på forskning och utveckling och har flera samarbeten med Linköpings Universitet inom mekanisk konstruktion. En av delägarna till Wematter är forskare på universitet inom materialfysik.

Wematter fokuserar på produktframtagning i 3d-skrivare i form av prototyper och faktiska delar för leverans till kund. Idag finns det ett flertal kunder som regelbundet beställer delar för montering i slutprodukter.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Startskott för nordiskt 3d-printingsamarbete

I tisdags gick startskottet för Nordic AM Group, som har målet att skapa en nordisk marknad inom området för additiv tillverkning.
– Jag hoppas att det här kan leda till att industrin i Norden verkligen får upp ögonen för additiv tillverkning, Mikael Melitshenko från Alfred Nobel Science Park.

Publicerat av: 

Så kirrar du biffen

Är du sugen på en vegetarisk 3d-printad biff? Det spanska företaget NovaMeat har utvecklat en syntetisk, 3d-utskriven vegetarisk maträtt med ett utseende som påminner om nötkött eller kyckling.

Publicerat av: 

De ska sälja HP:s 3d-skrivare

3DVerkstan och 3D Center börjar samarbeta om att sälja HP:s 3d-skrivare i Sverige. – HP:s teknik blir en viktig
del i pusslet för att våra kunder ska kunna skapa olika geometrier, säger Daniel Ljungstig, vd 3DVerkstan.

Publicerat av: 

Så exakta är 3d-printade tänder

Den digitala utvecklingen på dentalområdet har verkligen blommat ut. Men hur bra är tekniken egentligen? Detta har tandläkaren, tandteknikern och forskaren Michael Braian studerat i sin senaste avhandling.

Publicerat av: 

Så bildas ett ben atom för atom

Forskare på Chalmers universitet har tagit fram svaret på hur ett ben bildas på atomnivå. Arbetet har skett med hjälp av ett 3d-printat skelett som gett en ökad förståelse för hur man kan förbättra implantat och öka kunskapen om benskörhet.

Publicerat av: 

Vd med sikte på automation

Digital Metal ska satsa på automation och att snabba upp sitt befintliga system. –Vi har även något som skiljer sig mycket från andra aktörer på marknaden, säger Ralf Carlström, vd på Digital Metal.

Publicerat av: