3Dakuten blir en del av Wematter

Robert Kniola, vd, Wematter.

Robert Kniola, vd, Wematter.

Startupföretaget Wematter tar över 3Dakutens verksamhet av försäljning och tillverkning av 3d-utskrifter i plast. Företaget är en del av inkubatorn LEAD i Linköping och deltar i ett acceleratorprogram som sträcker sig över tre år.

Sedan starten har Wematter vuxit från två till tolv medarbetare och arbetar med ständig utveckling av maskiner och tjänster kopplade till 3d-printning. 3Dakuten har sedan 2014 varit en sidoverksamhet som framgångsrikt har levererat prototyper och delar till produktion till svenska, engelska och tyska kunder. Från och med nu är Wematter och 3Dakuten ett enda varumärke – Wematter.

Grundarna till Wematter, Robert Kniola och Henrik Lundgren, är båda konstruktörer med fokus på plastkonstruktion och mekatronik. De har erfarenhet av att utveckla komponenter för både masstillverkning och lågvolymsproduktion.

Wematter har sedan starten lagt stort fokus på forskning och utveckling och har flera samarbeten med Linköpings Universitet inom mekanisk konstruktion. En av delägarna till Wematter är forskare på universitet inom materialfysik.

Wematter fokuserar på produktframtagning i 3d-skrivare i form av prototyper och faktiska delar för leverans till kund. Idag finns det ett flertal kunder som regelbundet beställer delar för montering i slutprodukter.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Xerox överväger förvärv av HP

Xerox överväger ett förvärv av rivalen HP, rapporterar Wall Street Journal. Även om affären hittills bara är spekulationer beskriver tidningen den som ett drag som kommer ”förena två bleknande teknikstjärnor”. 

Publicerat av: 

PET-flaskor omvandlas till
flygverktyg

Varje år omhändertas flera ton plastflaskor från flygplatsen Amsterdam Airport Schiphol. Nu börjar flygbolaget KLM Royal Dutch Airlines återvinna PET-flaskorna för att 3d-printa verktyg som kan användas vid reparation och underhåll av flygplanen.

Publicerat av: 

3d-printing växer inom
oljeindustrin

I en rapport från konsultbolaget GlobalData väntas oljeindustrin omsätta runt 60 miljarder kronor år 2030. Enligt rapporten är utvecklingen av 3d-printing av metall en nyckel till industrins framgång.

Publicerat av: 

Prototal köper upp Acron Formservice

Den Anderstorpsbaserade servicebyrån Acron köps upp av Prototal. – Förvärvet av Acron kompletterar våra satsningar inom additiv tillverkning i Jönköping och i Ystad, säger Henrik Lundell, vd på Prototal.

Publicerat av: 

De lanserar fiberskrivare

Desktop Metal släpper en ny 3d-skrivare för utskrifter i fiberkomposit. Denna gång handlar det om skrivbordsmodellen Fiber, där företaget har integrerat en mikro-AFP-teknik med lager-på-lager tekniken FFF. 

Publicerat av: 

De breddar materialutbudet

Skrivartillverkaren Stratasys lanserar två nya material, det nylon-baserade termoplasten Diran 410MF07 och den PEKK-baserade termoplasten Antero 840CN03.

Publicerat av: