3Dakuten blir en del av Wematter

Robert Kniola, vd, Wematter.

Robert Kniola, vd, Wematter.

Startupföretaget Wematter tar över 3Dakutens verksamhet av försäljning och tillverkning av 3d-utskrifter i plast. Företaget är en del av inkubatorn LEAD i Linköping och deltar i ett acceleratorprogram som sträcker sig över tre år.

Sedan starten har Wematter vuxit från två till tolv medarbetare och arbetar med ständig utveckling av maskiner och tjänster kopplade till 3d-printning. 3Dakuten har sedan 2014 varit en sidoverksamhet som framgångsrikt har levererat prototyper och delar till produktion till svenska, engelska och tyska kunder. Från och med nu är Wematter och 3Dakuten ett enda varumärke – Wematter.

Grundarna till Wematter, Robert Kniola och Henrik Lundgren, är båda konstruktörer med fokus på plastkonstruktion och mekatronik. De har erfarenhet av att utveckla komponenter för både masstillverkning och lågvolymsproduktion.

Wematter har sedan starten lagt stort fokus på forskning och utveckling och har flera samarbeten med Linköpings Universitet inom mekanisk konstruktion. En av delägarna till Wematter är forskare på universitet inom materialfysik.

Wematter fokuserar på produktframtagning i 3d-skrivare i form av prototyper och faktiska delar för leverans till kund. Idag finns det ett flertal kunder som regelbundet beställer delar för montering i slutprodukter.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.