CAD-verktyg för smyckesdesign i ny skepnad

gravotech_3design

CAD-programmet 3DESIGN, särskilt framtaget av programutvecklaren Type3 för juvelerare, släpps nu i version 9.0. Den nya versionen innehåller stora förändringar av gränssnittet.

3DESIGN 9.0 har fått ett nytt grafiskt gränssnitt för en mer realistisk designupplevelse i realtid. Gränssnittet är utformat för att prioritera det viktigaste, öka komforten och öppna nya gränser för dig att expandera kundens kreativitet, menar Protech, som är svensk återförsäljare. Med den nya ’quick access toolbar’ och den utvecklade kontextmenyn ska det vara enkelt att arbeta mer effektivt.

– V9 markerar en helt ny fas bland de CAD-verktyg som erbjuds i gulds- medsbranschen, säger Anette Jensen, juvelerare och säljare hos Protech. Den nya versionen ger mer frihet och på köpet en lyxig känsla med dess nya gränssnitt.

Type3 fortsätter att utveckla 3DESIGN i riktning mot ett mer integrerat arbetsflöde mellan 3DESIGN, hybridmodellerare och 3Shaper subdivision ytmodellerare. I 3DESIGN V9 ingår en enklare version av 3Shaper för att kunna använda nya verktyg i 3DESIGN. För användare av 3Shaper V2 och Retopology utökas möjligheter till att flytta modeller mellan 3DESIGN och 3Shaper.

Utöver CAD-program erbjuder Protech också Solidscape 3D-vaxskrivare för att skriva ut den digitala designen. En vaxmodell har goda gjutegenskaper och är klar för gjutning. Den 6-8 oktober kan den som funderar på att investera eller nyligen köpt 3DESIGN gå en baskurs för att lära sig grunderna i CAD-programet. Läs mer om kursen här.

MER OM GRAVOTECH
Varumärket Type3 och programvaran 3DESIGN ingår i Gravotech Group. Gravotech är tillverkare och distributör av program- och maskinvarulösningar för märkning, gravyr och skärning med användning av laser eller mekanisk teknik, och även konstnärliga modelleringsprogram.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Ikea släpper tre nya 3d-printade produkter

Inför Ikeas event Democratic Design Days, presenterade företaget sin syn på hållbarhet. På listan fanns bland annat 3d-print som en punkt. Nyligen släppte de även nyheten om tre nya additivt tillverkade produkter…

Publicerat av: 

Artec 3D utökar med ny programvara

Artec 3D släpper en uppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Det nya programmet kommer med en rad nya funktioner som ska förbättra databearbetning för användaren.

Publicerat av: 

Tryckmässa tar grepp om
additiv tillverkning

Tryckmässan Drupa i Düsseldorf den 16–26 juni 2020, får ett speciellt konferensprogram om additiv tillverkning. – Additiv design och tillverkning skapar kreativitet inom flera industrier, säger Rainer Gebhardt, projektledare på VDMA Additive Manufacturing Association.

Publicerat av: 

Desktop Metal och Indo-MIM växlar upp

Desktop Metal ingår partnerskap med indiska Indo-MIM. Enligt Desktop Metals vd och medgrundare Ric Fulop, kommer samarbetet ge deras kunder möjlighet att gå från prototyper till fullskalig produktion av metalldelar.

Publicerat av: 

De spikar avtal om filament

Addexport, som nyligen adderade 3d-skrivare från Tractus 3D i sin produktportfölj, spikar nu ett kontrakt med en holländsk materialtillverkare.

Publicerat av: 

Sandvik 3d-printar med diamant

Sandvik har använt additiv tillverkning för att 3d-printa i diamantkomposit. Enligt koncernen kan det komma att revolutionera hur industrin använder det svåraste naturmaterialet på jorden.

Publicerat av: 

Addema investerar för framtiden

Servicebyrån Addema i Jönköping investerar i nya maskiner för efterbehandling. – Det är ett sätt för oss att bli mer effektiva och konkurrenskraftiga, säger Claes Sjödahl delägare.

Publicerat av: 

MakerBot släpper specialmaterial

MakerBot utökar materialportföljen med ett nytt specialmaterial till sin 3d-skrivare MakerBot Method. – Våra kunder har bett om ett material som kan användas för en rad olika applikationer som kräver styrka och hållbarhet, berättar MakerBots vd Nadav Goshen.

Publicerat av: 

”Fler tittar på att 3d-printa reservdelar”

3d-teknikleverantören Protech var på plats under Plastteknik Nordic i Malmö den 8–9 maj för att möta kunder och diskutera vilken riktning branschen tar. – Fler och fler tittar på att 3d-printa reservdelar, jiggar, fixturer och mättolkar, säger Evald Ottosson, försäljningsansvarig på Protech.

Publicerat av: 

Han ska styra kommunikationen på ExOne

Från tryckmaskiner till 3d-skrivare. ExOne, en global leverantör av 3d-skrivare och tillbehör, tillsätter nu posten som kommunkationschef med Charlie Grace. Med sig in i företaget tar han med 25 års erfarenhet från bland annat den grafiska branschen.

Publicerat av: