CAD-verktyg för smyckesdesign i ny skepnad

gravotech_3design

CAD-programmet 3DESIGN, särskilt framtaget av programutvecklaren Type3 för juvelerare, släpps nu i version 9.0. Den nya versionen innehåller stora förändringar av gränssnittet.

3DESIGN 9.0 har fått ett nytt grafiskt gränssnitt för en mer realistisk designupplevelse i realtid. Gränssnittet är utformat för att prioritera det viktigaste, öka komforten och öppna nya gränser för dig att expandera kundens kreativitet, menar Protech, som är svensk återförsäljare. Med den nya ’quick access toolbar’ och den utvecklade kontextmenyn ska det vara enkelt att arbeta mer effektivt.

– V9 markerar en helt ny fas bland de CAD-verktyg som erbjuds i gulds- medsbranschen, säger Anette Jensen, juvelerare och säljare hos Protech. Den nya versionen ger mer frihet och på köpet en lyxig känsla med dess nya gränssnitt.

Type3 fortsätter att utveckla 3DESIGN i riktning mot ett mer integrerat arbetsflöde mellan 3DESIGN, hybridmodellerare och 3Shaper subdivision ytmodellerare. I 3DESIGN V9 ingår en enklare version av 3Shaper för att kunna använda nya verktyg i 3DESIGN. För användare av 3Shaper V2 och Retopology utökas möjligheter till att flytta modeller mellan 3DESIGN och 3Shaper.

Utöver CAD-program erbjuder Protech också Solidscape 3D-vaxskrivare för att skriva ut den digitala designen. En vaxmodell har goda gjutegenskaper och är klar för gjutning. Den 6-8 oktober kan den som funderar på att investera eller nyligen köpt 3DESIGN gå en baskurs för att lära sig grunderna i CAD-programet. Läs mer om kursen här.

MER OM GRAVOTECH
Varumärket Type3 och programvaran 3DESIGN ingår i Gravotech Group. Gravotech är tillverkare och distributör av program- och maskinvarulösningar för märkning, gravyr och skärning med användning av laser eller mekanisk teknik, och även konstnärliga modelleringsprogram.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Bromsok i titan tål tusen grader

Bugattis bilmodell Chiron blir unik med världens första 3d-utskrivna bromsok, skriver Popular Science. Enligt Bugatti är titankomponenten den största i sitt slag som tillverkats med SLS-tekniken.

Publicerat av: 

Cellink får patent för ny teknik

Det svenska bioprintingföretaget Cellink tilldelas patent från Europeiska patentverket. Det är ett stort steg mot den ideala bioprintern, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Publicerat av: 

Konferens med metallfokus

Den 25–27 november arrangeras konferensen Metal Additive Manufacturing Conference 2019 i Örebro. Här ska besökarna kunna tanka en massa kunskap om additiv tillverkning av metall.

Publicerat av: 

Flygutsläpp i fokus för GKN Aerospace

EU:s klimatmål för år 2050 är att halvera flygutsläppen. Men för att detta ska bli verklighet krävs en rad olika åtgärder. GKN Aerospace, som är Sveriges största civila flygindustri, ser additiv tillverkning som en del i att nå målet.

Publicerat av: 

Forskning nära hjärtat

Miljoner människor i världen är i behov av en hjärttransplantation. Nu har forskare tagit nästa steg för att kunna 3d-printa ett människohjärta i full storlek. 

Publicerat av: 

MakerBot lanserar Method X

– Method X vänder sig till den som vill ta steget upp till en pålitlig professionell skrivare från de enklare lågprisskrivarna, säger Evald Ottosson på Protech som är svensk återförsäljare.

Publicerat av: 

Så blir kaffesäckar kajaker

Vad sägs om att ta en tur i en 3d-printad kajak? Det Värmlandsbaserade företaget Melker of Sweden tillverkar nu kajaker, longboards och ståbrädor för paddling (SUPar) av restmaterial som sågspån och kaffesäckar från Löfbergs.

Publicerat av: 

De 3d-printar magnetisk vätska

Ett forskningsteam i USA lyckades, av misstag, 3d-printa droppar med permanenta magnetiska egenskaper. Framstegen öppnar dörren för en rad användningsområden, både inom medicin och elektronik.

Publicerat av: 

Designbyrå stärker produktutveckling med 3d-skrivare

Den svenska industridesign-byrån Splitvision Design är först i Sverige med att investera i en Figure 4-lösning från 3D Systems. – Produktionen blir bättre och mer kontrollerbar ju mer ansvar vi tar inom tillverkningen, säger Lukass Legzdins, R&D-chef på Splitvision.

Publicerat av: 

Sandvik gör skarpt förvärv

Sandvik förvärvar en andel om 30 procent i det italienska bolaget Beam IT. – Investeringen i Beam IT kompletterar vårt befintliga erbjudande, säger Lars Bergström, chef för Sandvik Machining Solutions.

Publicerat av: 

Graphmatech lanserar nytt material

Graphmatech, ett svenskt startup företag inom materialteknologi, släpper ett nytt hybridmaterial med namnet Aros Create. Fler produkter kommer snart, säger doktor Mamoun Taher, vd på Graphmatech.

Publicerat av: