CAD-verktyg för smyckesdesign i ny skepnad

gravotech_3design

CAD-programmet 3DESIGN, särskilt framtaget av programutvecklaren Type3 för juvelerare, släpps nu i version 9.0. Den nya versionen innehåller stora förändringar av gränssnittet.

3DESIGN 9.0 har fått ett nytt grafiskt gränssnitt för en mer realistisk designupplevelse i realtid. Gränssnittet är utformat för att prioritera det viktigaste, öka komforten och öppna nya gränser för dig att expandera kundens kreativitet, menar Protech, som är svensk återförsäljare. Med den nya ’quick access toolbar’ och den utvecklade kontextmenyn ska det vara enkelt att arbeta mer effektivt.

– V9 markerar en helt ny fas bland de CAD-verktyg som erbjuds i gulds- medsbranschen, säger Anette Jensen, juvelerare och säljare hos Protech. Den nya versionen ger mer frihet och på köpet en lyxig känsla med dess nya gränssnitt.

Type3 fortsätter att utveckla 3DESIGN i riktning mot ett mer integrerat arbetsflöde mellan 3DESIGN, hybridmodellerare och 3Shaper subdivision ytmodellerare. I 3DESIGN V9 ingår en enklare version av 3Shaper för att kunna använda nya verktyg i 3DESIGN. För användare av 3Shaper V2 och Retopology utökas möjligheter till att flytta modeller mellan 3DESIGN och 3Shaper.

Utöver CAD-program erbjuder Protech också Solidscape 3D-vaxskrivare för att skriva ut den digitala designen. En vaxmodell har goda gjutegenskaper och är klar för gjutning. Den 6-8 oktober kan den som funderar på att investera eller nyligen köpt 3DESIGN gå en baskurs för att lära sig grunderna i CAD-programet. Läs mer om kursen här.

MER OM GRAVOTECH
Varumärket Type3 och programvaran 3DESIGN ingår i Gravotech Group. Gravotech är tillverkare och distributör av program- och maskinvarulösningar för märkning, gravyr och skärning med användning av laser eller mekanisk teknik, och även konstnärliga modelleringsprogram.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Mindre plast – fler brädor

Ett franskt företag vid namn Hexa Surfboard har satsat helhjärtat på att designa och 3d-printa miljövänliga surfbrädor. Målet är att minska plasten i haven.

Publicerat av: 

Raplas vd: ”Många försöker hitta en lösning på problem som inte finns”

3d-skrivartillverkaren Raplas växer sig starkare på marknaden och säljer allt fler 3d-skrivare i bland annat Nordeuropa. 3dp har träffat Raplas grundare för att prata mer om hur företaget startades och hur det har utvecklats sedan dess.

Publicerat av: 

Det ska hjälpa patienter att andas

3d-printade patientspecifika stentar godkänns av US Food and Drug Administration (FDA). – Andning är något som många tar för givet, men för många av dessa patienter kan varje andetag vara en kamp, säger doktor Tom Gildea vid Cleveland Clinic som står bakom innovationen. 

Publicerat av: 

Trender inom 3d-printing 2020

HP släpper en rapport med vad de förutspår kommer bli 8 nyckeltrender för år 2020 inom 3d-printing. På listan finns bland annat automatiserade flöden, spårbara delar, fler studenter och växande marknad för skor, glasögon och dental.

Publicerat av: 

Snart kan du äta 3d-printad fisk till middag

Tidningen The San Diego Union-Tribune rapporterade nyligen om att Foodtechföretaget BlueNalu i San Diego, USA, med hjälp av cellvävnad har lyckats 3d-printa labbodlad fisk. Något som kan finnas på marknaden inom två år.

Publicerat av: 

3d-världen sörjer SLS-pionjär

3d-printingsamhället sörjer bortgången av Carl Robert Deckard, uppfinnaren av tekniken Selektiv laser sintring. Han var en pionjär inom additiv tillverkning och ägde hela 27 patent.

Publicerat av: 

EOS: ”Intresset för 3d-printing med polymerer ökar”

Additiv tillverkning med olika plastmaterial blir alltmer populärt i serieproduktion, skriver EOS i ett pressmeddelande. Enligt företaget är drivkraften bakom ökningen möjligheten att gång på gång kunna tillverka högkvalitativa delar.

Publicerat av: 

3DVerkstan breddar produktportföljen

Svenska 3DVerkstan och finska miniFactory inleder ett nytt samarbete. – Vi är väldigt glada att nu kunna erbjuda miniFactory Ultra-systemet till våra kunder, säger Daniel Ljungstig, vd på 3DVerkstan.

Publicerat av: 

Hälsorisker med 3d-printing i fokus

Ett nytt projekt beviljas drygt fyra miljoner för att utforska vilka effekter partiklar från additiv tillverkning har på hälsan. – Vi måste förstå hur påverkan på människa och miljö faktiskt ser ut, säger Kim Färnlund, metallurg och skyddsombud på AMEXCI.

Publicerat av: 

Wematter satsar på efterbehandlingen

3d-skrivartillverkaren Wematter lanserar en ny rengöringsstation för SLS-komponenter. – De huvudsakliga drivkrafterna som ledde till skapandet av BlasThing rengöringsstation var att minska risken för spridning av pulver, säger företagets vd Robert Kniola.

Publicerat av: