CAD-verktyg för smyckesdesign i ny skepnad

gravotech_3design

CAD-programmet 3DESIGN, särskilt framtaget av programutvecklaren Type3 för juvelerare, släpps nu i version 9.0. Den nya versionen innehåller stora förändringar av gränssnittet.

3DESIGN 9.0 har fått ett nytt grafiskt gränssnitt för en mer realistisk designupplevelse i realtid. Gränssnittet är utformat för att prioritera det viktigaste, öka komforten och öppna nya gränser för dig att expandera kundens kreativitet, menar Protech, som är svensk återförsäljare. Med den nya ’quick access toolbar’ och den utvecklade kontextmenyn ska det vara enkelt att arbeta mer effektivt.

– V9 markerar en helt ny fas bland de CAD-verktyg som erbjuds i gulds- medsbranschen, säger Anette Jensen, juvelerare och säljare hos Protech. Den nya versionen ger mer frihet och på köpet en lyxig känsla med dess nya gränssnitt.

Type3 fortsätter att utveckla 3DESIGN i riktning mot ett mer integrerat arbetsflöde mellan 3DESIGN, hybridmodellerare och 3Shaper subdivision ytmodellerare. I 3DESIGN V9 ingår en enklare version av 3Shaper för att kunna använda nya verktyg i 3DESIGN. För användare av 3Shaper V2 och Retopology utökas möjligheter till att flytta modeller mellan 3DESIGN och 3Shaper.

Utöver CAD-program erbjuder Protech också Solidscape 3D-vaxskrivare för att skriva ut den digitala designen. En vaxmodell har goda gjutegenskaper och är klar för gjutning. Den 6-8 oktober kan den som funderar på att investera eller nyligen köpt 3DESIGN gå en baskurs för att lära sig grunderna i CAD-programet. Läs mer om kursen här.

MER OM GRAVOTECH
Varumärket Type3 och programvaran 3DESIGN ingår i Gravotech Group. Gravotech är tillverkare och distributör av program- och maskinvarulösningar för märkning, gravyr och skärning med användning av laser eller mekanisk teknik, och även konstnärliga modelleringsprogram.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fordonsjätte printar medicinsk utrustning

Ford i USA inleder nya samarbeten för att för att möta efterfrågan på munskydd och respiratorer. – På Ford känner vi en skyldighet att bidra i dessa tider, säger Bill Ford, styrelseordförande för Ford Motor Company.

Publicerat av: 

Prototal serietillverkar skyddsutrustning

Efter ökad förfrågan på skyddsutrustning inom vården, i samband med Coronaviruset, börjar Prototal serietillverka skyddsvisir. – Vi såg möjligheten att snabbt ta fram ett skydd för att akut hjälpa sjukvården, säger Jonas Sandwall marknadschef på Prototal.

Publicerat av: 

Malmö stad 3d-printar visir

Modellverkstaden på Malmö stads stadsbyggnadskontor börjar 3d-printa ansiktsvisir efter brist på skyddsutrustning inom vården. Hittills har de skrivit ut 75 stycken.

Publicerat av: 

Dubbelt upp i nytt skrivarsystem

Den tyska maskinverktygstillverkaren DMG Mori lanserar ett nytt 3d-skrivarsystem, Lasertec 30 Dual SLM system. Enligt tillverkaren kan produktiviteten ökas med 80 procent.

Publicerat av: