Nytt SLS-system till Prototal

EOS_P_396

Prototal PDS investerar i ett nytt SLS-system för tillverkning av plastdetaljer. Maskinen, en P396 från EOS i Tyskland, är tagen i drift.

– Ett större och avsevärt mycket snabbare SLS-system blir ett fint komplement till de befintliga mindre SLS-systemen, säger Mikael Sohlberg på Prototal PDS AB. Att kontinuerligt kunna erbjuda korta leveranstider är avgörande och något som kunderna numera förväntar sig. Systemet kommer att användas för tillverkning av såväl prototyper som produktion av plastdetaljer.

Byggvolymen hos P396 är 340 x 340 x 600 millimeter, lagertjockleken 0,10 alternativt 0,12 millimeter. Vid normal fyllnadsgrad anger EOS att byggtiden är cirka 30 procent kortare jämfört med föregående maskin-modell. Materialen som kommer att användas är två varianter av Polyamid, PA2200 respektive PA3200 (PA+)

– Att upplösning, ytfinish och måttnoggrannhet till stor del kan likställas med vad som erhålls ur de mindre Formiga-systemen P100 är självklart mycket tillfredsställande, säger Mikael Sohlberg. Marknaden för SLS-modeller är fortsatt god, vi märker till exempel att kunderna tenderar att öka användandet av SLS-teknik som produktionsmetod vid små- och medelstora serier, avslutar Mikael Sohlberg.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


EOS ändrar i ledet

EOS gör nu ett skifte i sin ledningsgrupp. Ny vd blir Marie Langer. – Vi vill att vår teknologi ska göra mer än bara driva ekonomisk tillväxt, säger Marie Langer.

Publicerat av: 

Orb släpper kulformad byggkammare

Orbital Compsites har tagit fram ett nytt modulärt, robotiserat 3d-skrivarsystem. – Vi integreras sömlöst i en 5G-aktiverad Industri 4.0-miljö, säger Cole Nielsen, grundare av Orbital Composites

Publicerat av: 

Prototal: ”Den stora tillväxten ligger i serieproduktion”

Deras senaste miljoninvestering samt en ny majoritetsägare som tillträtt, är bara några steg för att Prototal ska stå högst på listan när företagen inser vad den additiva tekniken kan erbjuda. – Vi är i en industriell och digitaliseringsfas som innebär utveckling mot nya marknader och segment samt förbättringar i förutsättningar för befintliga kunder, säger vd Henrik Lundell.

Publicerat av: 

PLM presenterar programvara

Den 15 oktober arrangerar PLM Group en konferens med fördjupning inom programvarulösningar för additiv tillverkning. Besökarna kommer bland annat få en genomgång av den senaste versionen av Solidworks. 

Publicerat av: 

Bättre öl med 3d-printing

I samarbete med GE Additive, har världens äldsta bryggeritillverkare Kaspar Schultz Gmbh i Tyskland utvecklat ett 3d-utskrivet omrörarblad, som ska kunna fördela spannmålen i ölsoppan bättre.

Publicerat av: 

Formnext växlar upp

Fler än 740 utställare väntas vara på plats under årets Formnext-mässa i Frankfurt den 19–22 november. Mässan är en av de ledande inom additiv tillverkning och firar i år fem år med att växa in i två nya mässhallar. 

Publicerat av: 

Turbinblad av cellulosa visas på Elmia

Under årets Elmia Subcontractor-mässa, den 12–13 november, kommer ett 3d-printat turbinblad av levande organismer visas upp. – Efterfrågan på nya biologiska och hållbara material är stort över hela världen, säger Doktor Sascha Peters, grundare av Berlinbaserade Haute innovation.

Publicerat av: