Nytt SLS-system till Prototal

EOS_P_396

Prototal PDS investerar i ett nytt SLS-system för tillverkning av plastdetaljer. Maskinen, en P396 från EOS i Tyskland, är tagen i drift.

– Ett större och avsevärt mycket snabbare SLS-system blir ett fint komplement till de befintliga mindre SLS-systemen, säger Mikael Sohlberg på Prototal PDS AB. Att kontinuerligt kunna erbjuda korta leveranstider är avgörande och något som kunderna numera förväntar sig. Systemet kommer att användas för tillverkning av såväl prototyper som produktion av plastdetaljer.

Byggvolymen hos P396 är 340 x 340 x 600 millimeter, lagertjockleken 0,10 alternativt 0,12 millimeter. Vid normal fyllnadsgrad anger EOS att byggtiden är cirka 30 procent kortare jämfört med föregående maskin-modell. Materialen som kommer att användas är två varianter av Polyamid, PA2200 respektive PA3200 (PA+)

– Att upplösning, ytfinish och måttnoggrannhet till stor del kan likställas med vad som erhålls ur de mindre Formiga-systemen P100 är självklart mycket tillfredsställande, säger Mikael Sohlberg. Marknaden för SLS-modeller är fortsatt god, vi märker till exempel att kunderna tenderar att öka användandet av SLS-teknik som produktionsmetod vid små- och medelstora serier, avslutar Mikael Sohlberg.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Kreativt golv ger sken av norr

Med inspiration av norrsken skapade den spanska arkitekten och designern Patricia Urquiola ett golv, dekorerat genom 3d-teknik, inför BMW:s utställning ”Progressive Luxury meet Creative Excellence”. 

Publicerat av: 

Forskare fixar 3d-skanning med mobilen

Vill du 3d-skanna direkt med din mobiltelefon? Nu har forskare från Korea och Spanien har kommit fram till en metod för att skanna föremål i 3d med en vanlig kamera eller mobilkamera. 

Publicerat av: 

Ny 3d-skrivare ska förfina smyckena

Solidscape har som mål att hälften av all smyckestillverkning i världen ska baseras på 3d-utskrifter. Nu lanserar de 3d-skrivaren SolidscapeDL, som ett steg i rätt riktning.

Publicerat av: 

Acron växlar upp med nytt förvärv

Acron, den Anderstorpsbaserade servicebyrån inom additiv tillverkning, förvärvar nu konsultbyrån Plastic Engineering Scandinavia AB. – Det här är ett viktigt steg framåt för oss, säger Acrons vd Kenny Johansson.

Publicerat av: 

Grow: ”Prototyper är en självklarhet”

Tata Steel och svenska designbyrån Grow tog hem pris i designtävlingen Dieline Awards. – Med 3d-print kan man komma väldigt nära hur den riktiga produkten kommer se ut på detaljnivå, säger Kim Onchoi-Stenmark från designbyrån Grow.

Publicerat av: 

Munstycke ska mata pellets på nolltid

Massive Dimension lanserar munstycke för pellets. Enligt tillverkaren kommer användaren kunna skriva ut en mycket större mängd material åt gången, i jämförelse med de vanliga FDM och FFF-munstyckena.

Publicerat av: