Nytt SLS-system till Prototal

EOS_P_396

Prototal PDS investerar i ett nytt SLS-system för tillverkning av plastdetaljer. Maskinen, en P396 från EOS i Tyskland, är tagen i drift.

– Ett större och avsevärt mycket snabbare SLS-system blir ett fint komplement till de befintliga mindre SLS-systemen, säger Mikael Sohlberg på Prototal PDS AB. Att kontinuerligt kunna erbjuda korta leveranstider är avgörande och något som kunderna numera förväntar sig. Systemet kommer att användas för tillverkning av såväl prototyper som produktion av plastdetaljer.

Byggvolymen hos P396 är 340 x 340 x 600 millimeter, lagertjockleken 0,10 alternativt 0,12 millimeter. Vid normal fyllnadsgrad anger EOS att byggtiden är cirka 30 procent kortare jämfört med föregående maskin-modell. Materialen som kommer att användas är två varianter av Polyamid, PA2200 respektive PA3200 (PA+)

– Att upplösning, ytfinish och måttnoggrannhet till stor del kan likställas med vad som erhålls ur de mindre Formiga-systemen P100 är självklart mycket tillfredsställande, säger Mikael Sohlberg. Marknaden för SLS-modeller är fortsatt god, vi märker till exempel att kunderna tenderar att öka användandet av SLS-teknik som produktionsmetod vid små- och medelstora serier, avslutar Mikael Sohlberg.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


USA:s flotta använder 3d-skrivare

Den amerikanska armén och flottan använder sig av additiv tillverkning för att få fart på verksamheten. Under 28 månader kommer USS hangarfartyg, George HW Bush CVN 77, att uppgraderas med både konventionella och 3d-utskrivna delar. 

Publicerat av: 

3d-print i Oscarsbelönad film

Det är inte många som kan ha undgått den berömda Oscarsgalan, där det gångna årets bästa prestationer inom film prisas. När galan gick av stapeln den 24 februari kan det ha varit extra många 3d-entusiaster som höll tummarna för en viss nominerad film.

Publicerat av: 

Massivit lanserar ny jätte

3d-skrivartillverkaren av storformatsskrivare Massivit lanserar en ny skrivare. Massivit 1800 Pro är en uppgraderad version av deras tidigare Massivit 1800.

Publicerat av: 

Företag kan dra nytta av 3d-printingspecialister

Yrkeshögskolan i Eslöv har sedan 2016 utbildat två omgångar 3d-printingspecialister där huvuddelen av de examinerade eleverna har fått antingen förändrade eller helt nya arbetsuppgifter som ligger i linje med utbildningens syfte. Nu pågår antagningen för en ny omgång nya specialister.

Publicerat av: 

Skräp blir till verktyg i rymden

Astronauterna ombord på International Space Station, ISS, har fått ta emot en 3d-skrivare som gör det möjligt för dem att skapa eget verktyg från sina egna återvunna plastobjekt.

Publicerat av: 

Klartecken för ansökan om 3d-skrivare

GE Additive öppnar ansökan för grundskolor och gymnasieskolor för möjligheten att få en gratis 3d-skrivare. – Vi vill bygga en talangrörelse som förstår 3d-design och utskrift när de går in på arbetsmarknaden, säger Jason Oliver, vd på GE Additive.

Publicerat av: