Programmet klart till GE Garages Umeå

ge_garages

Nu är programmet spikat till General Electrics roadshow GE Garages. Den 7-10 oktober landar man på Sliperiet i Umeå med utrustning och föreläsare. Syftet med konceptet är att skapa intresse för teknik, innovationer och digital tillverkning.

Dagarna inleds med en 48-timmar lång Makeathon, ett slags marathon för teknikfrälsta problemlösare. Med hjälp av IT och 3d-print ska man lösa en utmaning inom hälsa och sjukvård, närmare bestämt livsstilssjukdomar.

Den 8 oktober hålls en föreläsning om Internet of Things, eller Sakernas internet. Vad händer när tillverkningstekniken blir uppkopplad och hur kan svensk industri bli ledande på området?

Olaf Diegel, professor i produktutveckling vid Lunds universitet, är en av föreläsarna på seminariet Design for additive manufacturing den 8 oktober. Här visas också ett projekt med GE Healthcare i Umeå och industridesignföretaget Strukturdesign.

GE Garage genomförs i samarbete med Umeå universitet. Under fyra dagar kommer man att hålla föreläsningar, workshops och prova på-tillfällen. På plats finns också tillverkningsutrustning, från 3d-printrar och 3d-scannrar, till CNC-fräsar och laserskärare. Hela programmet hittar du här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Malmö stad 3d-printar visir

Modellverkstaden på Malmö stads stadsbyggnadskontor börjar 3d-printa ansiktsvisir efter brist på skyddsutrustning inom vården. Hittills har de skrivit ut 75 stycken.

Publicerat av: 

Dubbelt upp i nytt skrivarsystem

Den tyska maskinverktygstillverkaren DMG Mori lanserar ett nytt 3d-skrivarsystem, Lasertec 30 Dual SLM system. Enligt tillverkaren kan produktiviteten ökas med 80 procent.

Publicerat av: 

Polymerprinting ska generera miljarder

En ny rapport från det amerikanska marknadsanalysföretaget SmarTech Analysis visar utvecklingen inom additiv tillverkning av polymerer. En marknad som väntas växa enormt de kommande åren.

Publicerat av: 

De bioprintar syntetisk hud

Ett samarbete mellan Basf och CTIBiotech har resulterat i 3d-bioprintad människohud med makrofager. – Syntetisk hud, som 3d-hud, har förutsättningar att göra hudtester snabbare, billigare och mer tillförlitliga, kommenterar Olof Holmer, vd för branschorganisationen Kemisk Tekniska Företagen i Sverige.

Publicerat av: