Fem Arcam-ordrar på ett bräde

arcam_disanto

Arcam har fått en order på fem Arcam Q10-system från Beijing AK Medical, en kund i Kina. Systemen kommer att användas för volymproduktion av ortopediska implantat.

Beijing AK Medical, som grundades 2003, är specialiserade på forskning, utveckling, tillverkning och försäljning av artificiella ledproteser och kompletta uppsättningar av kirurgiska instrument inom den ortopediska industrin. Beijing AK Medical är kund till Arcam sedan 2010 och meddelade i augusti att de fick ett formellt godkännande från den kinesiska statens Food and Drug Administration (CFDA) för EBM-tillverkade implantat. Detta var det allra första CFDA-godkännandet för ett additivt tillverkat ortopedisk implantat.

– Vi är glada att kunna presentera denna order från Beijing AK Medical, en kund sedan länge och en ledande kinesisk implantattillverkare, som påskyndar utvecklingen inom additiv tillverkning i Kina. Denna order visar också att implantatindustrin i Kina nu är redo för volymproduktion av medicinska implantat med vår EBM-teknik, säger Magnus René, vd på Arcam.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Nya rön kan få flyget att lyfta

Möjligheterna för flyg- och energiindustrin att använda additiv tillverkning har tidigare varit begränsade. Detta eftersom komponenter i hårda material inte levt upp till de höga kvalitetskraven. Ny forskning från Högskolan Väst visar att rätt efterbehandling kan öka komponenternas tillförlitlighet. Något som kan spara både tid och pengar.

Publicerat av: