Materialise satsar på metall med ny produktionsenhet

materialise_metal

Materialise kommer att öppna en ny produktionsenhet för 3d-printning i Tyskland. Fokus blir på metallproduktion och områden som rymd- och flyg-, fordons- och tillverkningsindustri.

Med start i slutet av oktober i år inleder man produktionstjänster mot kunder som vill tillverka slutprodukter och prototyper i titan, TiAl6v4.

Företaget har byggt en ansenlig expertis inom just metallproduktion, bland annat genom ny programvara och dedikerade byggprocessorer åt en rad leverantörer av metall-3d-printrar, nu senast åt Arcam. Nyligen aviserade man också att man nu erbjuder aluminium som material.

Den enhet som man nu öppnar i Tyskland blir den fjärde produktionsenheten i Europa för industriell tillverkning. Sedan tidigare finns man även i Belgien, Polen och Tjeckien.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Sjukhus 3d-printar inför implantat

På Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg pågår just nu ett projekt där neurokirurgerna använder 3d-printade skallbensmallar för att ta fram implantat. – Genom att ha tillgång till 3d-skrivare kan vi själva styra processen och tillverkningen, säger Charlotte Stor Swinkels, medicinteknisk civilingenjör.

Publicerat av: 

Generas system säkrar stegen

Genera, en österrikiskt tillverkare av 3d-skrivare, lanserar två nya maskiner för utskrift och efterbearbetning. – Vi vill inte att våra kunder ska behöva köpa fem olika maskiner för att få det arbetsflöde som behövs för att tillverka deras delar, säger Klaus Stadlmann, grundare av Genera.

Publicerat av: