Essve utvecklar ny skruv i Sverige med 3d-printing

essve_prototyper_metall

Den svenska specialisten på infästningar, Essve, har tagit ett helt nytt grepp om sin viktiga produktutveckling med hjälp av 3d-printning. Nu kan de fram prototyper på en tiondel av tiden jämfört med tidigare använda metoder.

Från att historiskt ha förlagt sin produktutveckling primärt hos asiatiska producenter tar nu Essve hem all produktutveckling till Kista med hjälp av utökad personalstyrka, nytt testlabb och 3d-skrivare. Från att vänta upp till tre månader på en prototyp går nu samma process på ett par veckor.

– Vi har alltid jobbat med produktutveckling tillsammans med tillverkarna, säger Christofer Lindberg, teknisk chef, Essve. Men nu blir vi så lokala som det går. Genom att äga produktutvecklingen i större utsträckning kommer vi att snabbare kunna leverera rätt produkter till marknaden – på kortare tid.

Sedan hösten 2014 har företaget lämnat in en rad patentansökningar på innovativa infästningstekniker, bland annat karmskruv, betongbult och nivåskruv. Produkterna inom mekanisk infästning ritas av teknikerna i Kista och med hjälp av 3d-skrivare kan Essve ta fram funktionella prototyper och även genomföra tester lokalt.

Tidigare har framtagningen av en enda prototyp tagit upp till tre månader, då varje ny prototyp ofta behövde en helt ny maskin, samt att hela processen har varit outsourcad till Asien. Med hjälp av 3d-skrivare har denna process minskat till ett par veckor för en användbar stålprototyp som sedan kan testas i Kista-labbet.

– Processen är mycket snabb och effektiv i dag. Inom Essve har vi en enorm innovationskraft och nu har vi verktygen för att snabbt materialisera den kraften. Vi vill äga hela processen och nu är vi på banan på riktigt och kan säkerställa att vi tar ut de absolut bästa produkterna på marknaden. Vi kommer även att stärka upp vår interna verksamhet med ett antal ingenjörer under året, avslutar Christofer Lindberg.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Sandbacka Science Park sprider kunskap digitalt

Under Innovation Week X håller Sandbacka Science Park i Sandviken ett webbinarium om additiv tillverkning. Fokus kommer ligga på hur tekniken kan förena den digitala och fysiska värdekedjan och efterbehandling av additiva komponenter.

Publicerat av: 

Protech breddar i produktportföljen

Makerbot lanserar nya 3d-skrivare i sin Method-serie, Method Carbon Fiber Editions. De släpper samtidigt en rad material anpassade för industrin. Företagets svenska leverantör Protech ska börja leverera produkterna i början av juli.

Publicerat av: 

Formnext 2020 ska trotsa coronavirus

Den stora Formnext-mässan för additiv tillverkning i Frankfurt ska hållas den 10–13 november enligt plan. – Vi är fortfarande övertygade om det unika värdet och fördelarna med en fysisk mässa, säger Sascha F. Wenzler, vice vd för Formnext, Mesago Messe Frankfurt GmbH. 

Publicerat av: 

Forskar för klimatsmarta flygmotorer

Tahira Raza har undersökt hur man kan göra flyg- och rymdmotorer mer klimatsmarta genom att studera svetsbarheten i additivt tillverkade delar. – En avgörande faktor är hur materialet påverkas när man svetsar i det, säger Tahira Raza. 

Publicerat av: 

De sätter detaljer i fokus

Protolabs lanserar ett nytt material för detaljrika prototypdelar – Microfine Grey. Enligt företaget kan det bidra till att utvecklingstiden av nya komponenter kan minska avsevärt. 

Publicerat av: 

Dyemansion släpper färgglad palett

Dyemansion släpper 17 nya färger för gråa delar, 3d-printade med HP Multi Jet Fusion i materialet PA12. – Antalet HP-system växer på marknaden och våra kunders efterfrågan på livliga färger för deras gråa delar har varit stor, säger Kai Witter, Chief customer officer på Dyemansion.

Publicerat av: 

Metallutskrifter minskar inom flygindustrin

GE, General Electric, säger upp 13 000 anställda i sin tillverkning av flygmotorer samtidigt som efterfrågan på 3d-printade metalldelar minskar. Detta kan komma att påverka företagets leverantörer och underleverantörer. 

Publicerat av: