Sigma Labs DEFORM håller koll på geometrin

sigma_labs_deform

Amerikanska Sigma Labs utvecklar inspektionslösningar och programvara för 3d-printvärlden. Nu lanserar företaget programvaran DEFORM, som är en del av företagets lösningar för kvalitetskontroll och processövervakning i serien PrintRite3D.

DEFORM är ett verktyg som genererar geometrisk information för varje bygglager i en 3d-printprocess och rapporterar dessa vidare till ett inspektionssystem. Programmet kan förutse deformationer och störningar i byggprocessen. Precis som med INSPECT är programmet kompatibelt med inspektionslösningar från olika leverantörer.

Nu i oktober är betatestningen av DEFORM igång och det första företaget som testar programmet är amerikanska Honeywell Aerospace. Därefter skeppas betan till de företag som ingår i Sigma Labs Early Adopter-program.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fler talare klara för AM-dagen

Hur hållbart är det egentligen att 3d-printa med plastmaterial? Vilka möjligheter finns med bioprinting i framtiden? Och kan additiv tillverkning med metall någonsin bli lika enkelt som vanliga utskrifter av papper? Det är något av det som kommer avhandlas under AM-dagen den 7 december.

Publicerat av: 

Köper resterande aktier i Xaar 3D

3d-skrivartillverkaren Stratasys skriver i ett pressmeddelande att de har köpt alla återstående aktier i Xaar 3D. Detta kommer att ytterligare påskynda företagets tillväxt inom 3d-printing för produktionsändamål. Stratasys ägde sedan tidigare 45 procent av Xaar 3D.

Publicerat av: 

Marknaden pekar uppåt igen

Additiv tillverkning med polymerer och metaller går mot historiska höjder. Det visar en ny rapport från det amerikanska marknadsanalysföretaget SmarTech Analysis. Siffror från andra kvartalet 2021 visar på nivåer som är högre än före pandemin.

Publicerat av: