Canon tar fram egen 3d-printer med SLA-teknik

canon_3dprinter

Canon sällar sig till HP när företaget nu lanserar sin första egenutvecklade 3d-printer. Det handlar om en maskin som använder en SLA-liknande teknik.

Enligt Canon ska lösningen både vara kvickare och kunna producera komponenter med bättre hållfasthet än konkurrenternas motsvarande lösningar. Det ska inte vara tal om en renodlad prototypmaskin, utan det ska även gå att ta fram slutprodukter.

Andra egenskaper ska vara hög precisionsnivå och förkortad tid för efterbearbetning, något som annars kan vara kostsamt då det handlar om 3d-printade slutprodukter. Canon ska även erbjuda ett brett utbud av material, bland annat ABS-liknande och polyeten.

Företaget har varken släppt en detaljerad teknisk specifikation eller bilder på 3d-printade komponenter.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Så kan kunskapen om AM höjas

Den fjärde – och på sikt även den femte – industriella revolutionen står för dörren. Hur kan additiv tillverkning ha en plats i den utvecklingen? Och vilket behov av kompetens för den med sig? Det är något av det Sima Valizadeh tar upp i sin presentation under AM-dagen.

Publicerat av: 

Printade organ kan rädda liv i framtiden

Kunskapen och teknologin för att printa mänsklig vävnad finns redan, men för att kunna tillämpa det på människor krävs år av kliniska prövningar. Men bioprinting kan redan i dag bidra till en förbättrad hälsa hos människor, säger Itedale Namro Redwan som leder Cellinks forsknings- och utvecklingsteam. 

Publicerat av: