Ricoh lanserar stor SLS-maskin för slutprodukter

ricoh_am_s5500p

Ännu en 2d-printerleverantör ger sig in i 3d-printvärlden. Nu är det japanska Ricoh som släpper en SLS-maskin med namnet Ricoh AM S5500P.

Enligt företaget ska deras första 3d-printer kunna användas för att tillverka funktionsprototyper och slutprodukter som ska användas inom områden som fordonsindustrin.

Ricoh AM S5500P har en rätt så imponerande byggvolym på 550 × 550 × 500 millimeter. Du kan använda material som polyamiderna PA211, PA12 och PA6 samt polypropen, PP.

Ricoh har samarbetat med det japanska företaget Aspect, Inc i utvecklingen av 3d-printern. Det är ett företag som specialiserat sig på att ta fram 3d-printrar med pulverbäddsteknik. Detta samarbete kommer att fortskrida och ska resultera i fler proprietära 3d-printmaterial, såväl som nya funktioner.

Vill du se närmare på Ricoh AM S5500P ska du ta dig till Formnext i Frankfurt, Tyskland, den 17-20 november i år, där Ricoh kommer att visa 3d-printern i sin monter.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Nedslag på Elmia 3D-mässan

Den 10-13 maj var det dags för den andra upplagan av Elmia 3D Elmiamässan i Jönköping. En mässa som i år lockade ett tjugotal utställare inom additiv tillverkning, som visade allt ifrån 3D-skrivare och material till skanningutrustning och efterbehandling.

Publicerat av: