Renishaw släpper renodlad produktionslösning

renishaw_formnext

Håkan Roos, Renishaw, bredvid nysläppta produktionssystemet Ren AM 500.

Renishaw tog tillfället i akt på Formnext-mässan i Frankfurt och lanserade sin nya 3d-skrivare, Ren AM500. Det är ett renodlat produktionssystem som bygger på plattformen för den mindre AM250. För Renishaw är det ett steg mot det allt viktigare området för slutprodukter.

– Vi ser i allt högre utsträckning hur industrin vill kunna producera specifika komponenter, säger Håkan Roos på Renishaw.

Tanken med AM500 är att den ska kräva mindre av operatören och därmed mindre handpåläggning. Till exempel så ingår en funktion som cirkulerar och siktar pulvret automatiskt. Det finns även en övervakning för de dubbla filtren och maskinen kan både känna av och byta ett filter när detta blir fullt.

AM500 har en byggvolym på 250 x 250 x 360 millimeter. Lasern har en effekt på 500 watt. Precis som med Renishaws övriga system, AM250 och AM400, så är AM500 ett öppet system

I takt med att man utvecklat AM500-modellen har man också kunnat ta nya lösningar från denna och sätta in som retrofit i deras AM250-modell. Det handlar om funktioner som större filter, längre z-axel, kraftigare laser och bättre optik. Så även den modellen får ta del av forskning & utveckling, även om man nu inte gör mer på AM250 i och med släppet av AM500.

Renishaw har ett svenskt bolag och där har man flera projekt för slutprodukter igång på nordisk basis, menar Håkan Roos. Det är främst inom områden som olje- och gruvindustrin, men också universitet och högskolor.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Bromsok i titan tål tusen grader

Bugattis bilmodell Chiron blir unik med världens första 3d-utskrivna bromsok, skriver Popular Science. Enligt Bugatti är titankomponenten den största i sitt slag som tillverkats med SLS-tekniken.

Publicerat av: 

Cellink får patent för ny teknik

Det svenska bioprintingföretaget Cellink tilldelas patent från Europeiska patentverket. Det är ett stort steg mot den ideala bioprintern, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Publicerat av: 

Konferens med metallfokus

Den 25–27 november arrangeras konferensen Metal Additive Manufacturing Conference 2019 i Örebro. Här ska besökarna kunna tanka en massa kunskap om additiv tillverkning av metall.

Publicerat av: 

Flygutsläpp i fokus för GKN Aerospace

EU:s klimatmål för år 2050 är att halvera flygutsläppen. Men för att detta ska bli verklighet krävs en rad olika åtgärder. GKN Aerospace, som är Sveriges största civila flygindustri, ser additiv tillverkning som en del i att nå målet.

Publicerat av: 

Forskning nära hjärtat

Miljoner människor i världen är i behov av en hjärttransplantation. Nu har forskare tagit nästa steg för att kunna 3d-printa ett människohjärta i full storlek. 

Publicerat av: 

MakerBot lanserar Method X

– Method X vänder sig till den som vill ta steget upp till en pålitlig professionell skrivare från de enklare lågprisskrivarna, säger Evald Ottosson på Protech som är svensk återförsäljare.

Publicerat av: 

Så blir kaffesäckar kajaker

Vad sägs om att ta en tur i en 3d-printad kajak? Det Värmlandsbaserade företaget Melker of Sweden tillverkar nu kajaker, longboards och ståbrädor för paddling (SUPar) av restmaterial som sågspån och kaffesäckar från Löfbergs.

Publicerat av: 

De 3d-printar magnetisk vätska

Ett forskningsteam i USA lyckades, av misstag, 3d-printa droppar med permanenta magnetiska egenskaper. Framstegen öppnar dörren för en rad användningsområden, både inom medicin och elektronik.

Publicerat av: 

Designbyrå stärker produktutveckling med 3d-skrivare

Den svenska industridesign-byrån Splitvision Design är först i Sverige med att investera i en Figure 4-lösning från 3D Systems. – Produktionen blir bättre och mer kontrollerbar ju mer ansvar vi tar inom tillverkningen, säger Lukass Legzdins, R&D-chef på Splitvision.

Publicerat av: 

Sandvik gör skarpt förvärv

Sandvik förvärvar en andel om 30 procent i det italienska bolaget Beam IT. – Investeringen i Beam IT kompletterar vårt befintliga erbjudande, säger Lars Bergström, chef för Sandvik Machining Solutions.

Publicerat av: 

Graphmatech lanserar nytt material

Graphmatech, ett svenskt startup företag inom materialteknologi, släpper ett nytt hybridmaterial med namnet Aros Create. Fler produkter kommer snart, säger doktor Mamoun Taher, vd på Graphmatech.

Publicerat av: