Renishaw släpper renodlad produktionslösning

renishaw_formnext

Håkan Roos, Renishaw, bredvid nysläppta produktionssystemet Ren AM 500.

Renishaw tog tillfället i akt på Formnext-mässan i Frankfurt och lanserade sin nya 3d-skrivare, Ren AM500. Det är ett renodlat produktionssystem som bygger på plattformen för den mindre AM250. För Renishaw är det ett steg mot det allt viktigare området för slutprodukter.

– Vi ser i allt högre utsträckning hur industrin vill kunna producera specifika komponenter, säger Håkan Roos på Renishaw.

Tanken med AM500 är att den ska kräva mindre av operatören och därmed mindre handpåläggning. Till exempel så ingår en funktion som cirkulerar och siktar pulvret automatiskt. Det finns även en övervakning för de dubbla filtren och maskinen kan både känna av och byta ett filter när detta blir fullt.

AM500 har en byggvolym på 250 x 250 x 360 millimeter. Lasern har en effekt på 500 watt. Precis som med Renishaws övriga system, AM250 och AM400, så är AM500 ett öppet system

I takt med att man utvecklat AM500-modellen har man också kunnat ta nya lösningar från denna och sätta in som retrofit i deras AM250-modell. Det handlar om funktioner som större filter, längre z-axel, kraftigare laser och bättre optik. Så även den modellen får ta del av forskning & utveckling, även om man nu inte gör mer på AM250 i och med släppet av AM500.

Renishaw har ett svenskt bolag och där har man flera projekt för slutprodukter igång på nordisk basis, menar Håkan Roos. Det är främst inom områden som olje- och gruvindustrin, men också universitet och högskolor.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Sandbacka Science Park sprider kunskap digitalt

Under Innovation Week X håller Sandbacka Science Park i Sandviken ett webbinarium om additiv tillverkning. Fokus kommer ligga på hur tekniken kan förena den digitala och fysiska värdekedjan och efterbehandling av additiva komponenter.

Publicerat av: 

Protech breddar i produktportföljen

Makerbot lanserar nya 3d-skrivare i sin Method-serie, Method Carbon Fiber Editions. De släpper samtidigt en rad material anpassade för industrin. Företagets svenska leverantör Protech ska börja leverera produkterna i början av juli.

Publicerat av: 

Formnext 2020 ska trotsa coronavirus

Den stora Formnext-mässan för additiv tillverkning i Frankfurt ska hållas den 10–13 november enligt plan. – Vi är fortfarande övertygade om det unika värdet och fördelarna med en fysisk mässa, säger Sascha F. Wenzler, vice vd för Formnext, Mesago Messe Frankfurt GmbH. 

Publicerat av: 

Forskar för klimatsmarta flygmotorer

Tahira Raza har undersökt hur man kan göra flyg- och rymdmotorer mer klimatsmarta genom att studera svetsbarheten i additivt tillverkade delar. – En avgörande faktor är hur materialet påverkas när man svetsar i det, säger Tahira Raza. 

Publicerat av: 

De sätter detaljer i fokus

Protolabs lanserar ett nytt material för detaljrika prototypdelar – Microfine Grey. Enligt företaget kan det bidra till att utvecklingstiden av nya komponenter kan minska avsevärt. 

Publicerat av: 

Dyemansion släpper färgglad palett

Dyemansion släpper 17 nya färger för gråa delar, 3d-printade med HP Multi Jet Fusion i materialet PA12. – Antalet HP-system växer på marknaden och våra kunders efterfrågan på livliga färger för deras gråa delar har varit stor, säger Kai Witter, Chief customer officer på Dyemansion.

Publicerat av: 

Metallutskrifter minskar inom flygindustrin

GE, General Electric, säger upp 13 000 anställda i sin tillverkning av flygmotorer samtidigt som efterfrågan på 3d-printade metalldelar minskar. Detta kan komma att påverka företagets leverantörer och underleverantörer. 

Publicerat av: