Renishaw släpper renodlad produktionslösning

renishaw_formnext

Håkan Roos, Renishaw, bredvid nysläppta produktionssystemet Ren AM 500.

Renishaw tog tillfället i akt på Formnext-mässan i Frankfurt och lanserade sin nya 3d-skrivare, Ren AM500. Det är ett renodlat produktionssystem som bygger på plattformen för den mindre AM250. För Renishaw är det ett steg mot det allt viktigare området för slutprodukter.

– Vi ser i allt högre utsträckning hur industrin vill kunna producera specifika komponenter, säger Håkan Roos på Renishaw.

Tanken med AM500 är att den ska kräva mindre av operatören och därmed mindre handpåläggning. Till exempel så ingår en funktion som cirkulerar och siktar pulvret automatiskt. Det finns även en övervakning för de dubbla filtren och maskinen kan både känna av och byta ett filter när detta blir fullt.

AM500 har en byggvolym på 250 x 250 x 360 millimeter. Lasern har en effekt på 500 watt. Precis som med Renishaws övriga system, AM250 och AM400, så är AM500 ett öppet system

I takt med att man utvecklat AM500-modellen har man också kunnat ta nya lösningar från denna och sätta in som retrofit i deras AM250-modell. Det handlar om funktioner som större filter, längre z-axel, kraftigare laser och bättre optik. Så även den modellen får ta del av forskning & utveckling, även om man nu inte gör mer på AM250 i och med släppet av AM500.

Renishaw har ett svenskt bolag och där har man flera projekt för slutprodukter igång på nordisk basis, menar Håkan Roos. Det är främst inom områden som olje- och gruvindustrin, men också universitet och högskolor.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Ikea släpper tre nya 3d-printade produkter

Inför Ikeas event Democratic Design Days, presenterade företaget sin syn på hållbarhet. På listan fanns bland annat 3d-print som en punkt. Nyligen släppte de även nyheten om tre nya additivt tillverkade produkter…

Publicerat av: 

Artec 3D utökar med ny programvara

Artec 3D släpper en uppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Det nya programmet kommer med en rad nya funktioner som ska förbättra databearbetning för användaren.

Publicerat av: 

Tryckmässa tar grepp om
additiv tillverkning

Tryckmässan Drupa i Düsseldorf den 16–26 juni 2020, får ett speciellt konferensprogram om additiv tillverkning. – Additiv design och tillverkning skapar kreativitet inom flera industrier, säger Rainer Gebhardt, projektledare på VDMA Additive Manufacturing Association.

Publicerat av: 

Desktop Metal och Indo-MIM växlar upp

Desktop Metal ingår partnerskap med indiska Indo-MIM. Enligt Desktop Metals vd och medgrundare Ric Fulop, kommer samarbetet ge deras kunder möjlighet att gå från prototyper till fullskalig produktion av metalldelar.

Publicerat av: 

De spikar avtal om filament

Addexport, som nyligen adderade 3d-skrivare från Tractus 3D i sin produktportfölj, spikar nu ett kontrakt med en holländsk materialtillverkare.

Publicerat av: 

Sandvik 3d-printar med diamant

Sandvik har använt additiv tillverkning för att 3d-printa i diamantkomposit. Enligt koncernen kan det komma att revolutionera hur industrin använder det svåraste naturmaterialet på jorden.

Publicerat av: 

Addema investerar för framtiden

Servicebyrån Addema i Jönköping investerar i nya maskiner för efterbehandling. – Det är ett sätt för oss att bli mer effektiva och konkurrenskraftiga, säger Claes Sjödahl delägare.

Publicerat av: 

MakerBot släpper specialmaterial

MakerBot utökar materialportföljen med ett nytt specialmaterial till sin 3d-skrivare MakerBot Method. – Våra kunder har bett om ett material som kan användas för en rad olika applikationer som kräver styrka och hållbarhet, berättar MakerBots vd Nadav Goshen.

Publicerat av: 

”Fler tittar på att 3d-printa reservdelar”

3d-teknikleverantören Protech var på plats under Plastteknik Nordic i Malmö den 8–9 maj för att möta kunder och diskutera vilken riktning branschen tar. – Fler och fler tittar på att 3d-printa reservdelar, jiggar, fixturer och mättolkar, säger Evald Ottosson, försäljningsansvarig på Protech.

Publicerat av: 

Han ska styra kommunikationen på ExOne

Från tryckmaskiner till 3d-skrivare. ExOne, en global leverantör av 3d-skrivare och tillbehör, tillsätter nu posten som kommunkationschef med Charlie Grace. Med sig in i företaget tar han med 25 års erfarenhet från bland annat den grafiska branschen.

Publicerat av: