Skänker 3d-skrivare till skolor

school

Protech och MakerBot kommer under december månad att skeppa ut 21 stycken 3d-skrivare till ett totalt värde av 700 000 kronor till skolor i Sverige, Danmark och Norge. Bakgrunden till detta är att man främst vill stötta skandinaviska skolor, samt att bidra med viktig kunskap om additiv tillverkning.

– I framtiden kommer vi se ett explosionsartat behov av 3d-kunniga personer inom industrin, säger Evald Ottosson, vd för Protech. Det krävs nu en massiv utbildningsinsats för att Skandinavien inte skall komma efter omvärdens utvecklingen inom området additiv tillverkning. Nu när vi tydligt börjat se att skolor har ett stort intresse av 3d-teknik blir det en självklarhet för Protech att hjälpa till.

– Vissa europeiska länder är banbrytande i användandet av 3d-skrivare i utbildning och inspirerar på detta sätt elevers kreativitet, säger Andreas Langfeld på MakerBot Europe. Det är viktigt för skolor att redan nu börja integrera användandet av 3d-skrivare i undervisningen för att förbereda studenter på kraven som ställs på morgondagens arbetsplatser. Vi är glada över samarbetet med Protech, och att kunna starta denna viktiga process i Skandinavien tillsammans med dem.

Fram till den 14:e december kan alla som arbetar inom utbildningssektorn skicka in en motivering till Protech, där man berättar om varför just deras skola ska få en 3d-skrivare. Samtliga bidrag kommer att bedöms av MakerBot efter bästa motivation och engagemang. Läs mer om tävlingen på www.protech.se.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Nya rön kan få flyget att lyfta

Möjligheterna för flyg- och energiindustrin att använda additiv tillverkning har tidigare varit begränsade. Detta eftersom komponenter i hårda material inte levt upp till de höga kvalitetskraven. Ny forskning från Högskolan Väst visar att rätt efterbehandling kan öka komponenternas tillförlitlighet. Något som kan spara både tid och pengar.

Publicerat av: