3D Center satsar på stora format

3dplatform_3dp1000

3D Center blir återförsäljare av 3DPlatforms stora 3d-skrivare på den skandinaviska och baltiska marknaden. Maskinen 3DP1000 från 3DPlatform är baserad på extruderingsteknik och har en av marknadens största byggvolymer.

– Den stora byggvolymen gör maskinen användbar inom många områden som skolor, designers, arkitektur, produktutveckling och inom bygg, säger Ulf Qviberg, vd, 3D Center. Priset ligger i ett lägre segment vilket gör skrivarna till en utmärkt instegsmodell för additiv tillverkning.

3d-skrivaren 3DP1000 har en av de största byggvolymerna på marknaden med 1x1x0,5 meter. Den finns i två utföranden med ett eller två skrivhuvuden. Maskinen är en ”open source” –maskin och kan köras med valfri programvara och 2,85 millimeters filament från valfri leverantör.

Den stora byggvolymen gör att skrivaren från 3DPlatform kan användas både vid behov av stora detaljer men även för att öka kapaciteten i att producera ett större antal mindre detaljer.

Idag används maskiner från 3DPlatform för bland annat utskrifter av konstverk, delar till konceptbilar, modellformar för plast- och kolfiberprodukter samt till arkitekturmodeller.

– Vi på 3D Center är mycket stolta över förmånen att lansera 3DP1000 på den skandinaviska och baltiska marknaden, säger Ulf Qviberg. Med denna maskin kompletterar vi vår bredd på maskinutrustning och täcker därmed in åtta olika tekniker i vår produktportfölj.

– Eftersom FFF-tekniken är en väl beprövad och billig teknik lämpar sig denna maskin såväl för avancerade användare som nybörjare på området. Den är en bra instegsmodell för de som vill börja nyttja additiv tillverkning.

FAKTA 3DP1000
Upplösning (XYZ): ner till 70 mikrometer
Extrudering: Enkelt eller dubbelt munstycke, flexibelt och utbytbart. Större diameter ger högre produktionshastighet. Välj mellan 0.6 mm (standard), 0,25 mm, 0,4 mm, 0,8 mm eller 1,2 mm
Material: Öppet system, så stort utbud av material. Förutsättningar är en smältpunkt under 295°C och att det finns i tre millimeters diameter
Utskriftshastighet: 70-100 millimeter per sekund
Listpris: 199 000 kr (CE-märkt, med dubbla skrivhuvuden)

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Arcam visar upp nytt produktionscenter

GE Additives Arcam sätter nu sitt märke på kartan med ett helt nytt produktionscenter i Göteborg. Den 20 februari invigdes centret samtidigt som företaget avslöjade en väntad femfaldig tillväxt de kommande fem till tio åren.

Publicerat av: 

BLB fortsätter att expandera 

3d-skrivarutvecklaren BLB Industries har planer på att expandera verksamheten ytterligare under 2020. Det gäller både sitt nätverk av samarbetspartners men också internt.  

Publicerat av: 

PLM breddar produktportföljen

PLM Group adderar Dyemansions system för efterbehandling av additivt tillverkade komponenter till produktportföljen. – Vårt mål är att skapa effektiva lösningar för alla behov i branschen, säger Gøran Jenssen, Business Unit Manager för 3d-printing på PLM Group.

Publicerat av: 

Tacklar frågan om driftstopp

Underhållsmässan i Göteborg ska ta grepp om två tekniker som kan minska risken för oplanerade driftstopp är sensorteknik och additiv tillverkning. – Det här är tekniker som utvecklas i snabb takt, säger Sten Farre, forskningsingenjör på Rise.

Publicerat av: 

Ford 3d-printar säkra muttrar

Med hjälp av 3d-skrivartillverkaren EOS har biljätten Ford hittat en lösning för att tillverka unika fälgmuttrar. Förhoppningen är att minska antal stölder av fälgar.

Publicerat av: 

Addema: ”Vi fortsätter expandera”

Den Jönköpingsbaserade servicebyrån Addema planerar att fortsätta expandera under 2020, likt tidigare år. – Vi ser att 2020 har börjat väldigt bra, säger Claes Sjödahl på Addema.

Publicerat av: