3D Center satsar på stora format

3dplatform_3dp1000

3D Center blir återförsäljare av 3DPlatforms stora 3d-skrivare på den skandinaviska och baltiska marknaden. Maskinen 3DP1000 från 3DPlatform är baserad på extruderingsteknik och har en av marknadens största byggvolymer.

– Den stora byggvolymen gör maskinen användbar inom många områden som skolor, designers, arkitektur, produktutveckling och inom bygg, säger Ulf Qviberg, vd, 3D Center. Priset ligger i ett lägre segment vilket gör skrivarna till en utmärkt instegsmodell för additiv tillverkning.

3d-skrivaren 3DP1000 har en av de största byggvolymerna på marknaden med 1x1x0,5 meter. Den finns i två utföranden med ett eller två skrivhuvuden. Maskinen är en ”open source” –maskin och kan köras med valfri programvara och 2,85 millimeters filament från valfri leverantör.

Den stora byggvolymen gör att skrivaren från 3DPlatform kan användas både vid behov av stora detaljer men även för att öka kapaciteten i att producera ett större antal mindre detaljer.

Idag används maskiner från 3DPlatform för bland annat utskrifter av konstverk, delar till konceptbilar, modellformar för plast- och kolfiberprodukter samt till arkitekturmodeller.

– Vi på 3D Center är mycket stolta över förmånen att lansera 3DP1000 på den skandinaviska och baltiska marknaden, säger Ulf Qviberg. Med denna maskin kompletterar vi vår bredd på maskinutrustning och täcker därmed in åtta olika tekniker i vår produktportfölj.

– Eftersom FFF-tekniken är en väl beprövad och billig teknik lämpar sig denna maskin såväl för avancerade användare som nybörjare på området. Den är en bra instegsmodell för de som vill börja nyttja additiv tillverkning.

FAKTA 3DP1000
Upplösning (XYZ): ner till 70 mikrometer
Extrudering: Enkelt eller dubbelt munstycke, flexibelt och utbytbart. Större diameter ger högre produktionshastighet. Välj mellan 0.6 mm (standard), 0,25 mm, 0,4 mm, 0,8 mm eller 1,2 mm
Material: Öppet system, så stort utbud av material. Förutsättningar är en smältpunkt under 295°C och att det finns i tre millimeters diameter
Utskriftshastighet: 70-100 millimeter per sekund
Listpris: 199 000 kr (CE-märkt, med dubbla skrivhuvuden)

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Bromsok i titan tål tusen grader

Bugattis bilmodell Chiron blir unik med världens första 3d-utskrivna bromsok, skriver Popular Science. Enligt Bugatti är titankomponenten den största i sitt slag som tillverkats med SLS-tekniken.

Publicerat av: 

Cellink får patent för ny teknik

Det svenska bioprintingföretaget Cellink tilldelas patent från Europeiska patentverket. Det är ett stort steg mot den ideala bioprintern, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Publicerat av: 

Konferens med metallfokus

Den 25–27 november arrangeras konferensen Metal Additive Manufacturing Conference 2019 i Örebro. Här ska besökarna kunna tanka en massa kunskap om additiv tillverkning av metall.

Publicerat av: 

Flygutsläpp i fokus för GKN Aerospace

EU:s klimatmål för år 2050 är att halvera flygutsläppen. Men för att detta ska bli verklighet krävs en rad olika åtgärder. GKN Aerospace, som är Sveriges största civila flygindustri, ser additiv tillverkning som en del i att nå målet.

Publicerat av: 

Forskning nära hjärtat

Miljoner människor i världen är i behov av en hjärttransplantation. Nu har forskare tagit nästa steg för att kunna 3d-printa ett människohjärta i full storlek. 

Publicerat av: 

MakerBot lanserar Method X

– Method X vänder sig till den som vill ta steget upp till en pålitlig professionell skrivare från de enklare lågprisskrivarna, säger Evald Ottosson på Protech som är svensk återförsäljare.

Publicerat av: 

Så blir kaffesäckar kajaker

Vad sägs om att ta en tur i en 3d-printad kajak? Det Värmlandsbaserade företaget Melker of Sweden tillverkar nu kajaker, longboards och ståbrädor för paddling (SUPar) av restmaterial som sågspån och kaffesäckar från Löfbergs.

Publicerat av: 

De 3d-printar magnetisk vätska

Ett forskningsteam i USA lyckades, av misstag, 3d-printa droppar med permanenta magnetiska egenskaper. Framstegen öppnar dörren för en rad användningsområden, både inom medicin och elektronik.

Publicerat av: 

Designbyrå stärker produktutveckling med 3d-skrivare

Den svenska industridesign-byrån Splitvision Design är först i Sverige med att investera i en Figure 4-lösning från 3D Systems. – Produktionen blir bättre och mer kontrollerbar ju mer ansvar vi tar inom tillverkningen, säger Lukass Legzdins, R&D-chef på Splitvision.

Publicerat av: 

Sandvik gör skarpt förvärv

Sandvik förvärvar en andel om 30 procent i det italienska bolaget Beam IT. – Investeringen i Beam IT kompletterar vårt befintliga erbjudande, säger Lars Bergström, chef för Sandvik Machining Solutions.

Publicerat av: 

Graphmatech lanserar nytt material

Graphmatech, ett svenskt startup företag inom materialteknologi, släpper ett nytt hybridmaterial med namnet Aros Create. Fler produkter kommer snart, säger doktor Mamoun Taher, vd på Graphmatech.

Publicerat av: