3D Center satsar på stora format

3dplatform_3dp1000

3D Center blir återförsäljare av 3DPlatforms stora 3d-skrivare på den skandinaviska och baltiska marknaden. Maskinen 3DP1000 från 3DPlatform är baserad på extruderingsteknik och har en av marknadens största byggvolymer.

– Den stora byggvolymen gör maskinen användbar inom många områden som skolor, designers, arkitektur, produktutveckling och inom bygg, säger Ulf Qviberg, vd, 3D Center. Priset ligger i ett lägre segment vilket gör skrivarna till en utmärkt instegsmodell för additiv tillverkning.

3d-skrivaren 3DP1000 har en av de största byggvolymerna på marknaden med 1x1x0,5 meter. Den finns i två utföranden med ett eller två skrivhuvuden. Maskinen är en ”open source” –maskin och kan köras med valfri programvara och 2,85 millimeters filament från valfri leverantör.

Den stora byggvolymen gör att skrivaren från 3DPlatform kan användas både vid behov av stora detaljer men även för att öka kapaciteten i att producera ett större antal mindre detaljer.

Idag används maskiner från 3DPlatform för bland annat utskrifter av konstverk, delar till konceptbilar, modellformar för plast- och kolfiberprodukter samt till arkitekturmodeller.

– Vi på 3D Center är mycket stolta över förmånen att lansera 3DP1000 på den skandinaviska och baltiska marknaden, säger Ulf Qviberg. Med denna maskin kompletterar vi vår bredd på maskinutrustning och täcker därmed in åtta olika tekniker i vår produktportfölj.

– Eftersom FFF-tekniken är en väl beprövad och billig teknik lämpar sig denna maskin såväl för avancerade användare som nybörjare på området. Den är en bra instegsmodell för de som vill börja nyttja additiv tillverkning.

FAKTA 3DP1000
Upplösning (XYZ): ner till 70 mikrometer
Extrudering: Enkelt eller dubbelt munstycke, flexibelt och utbytbart. Större diameter ger högre produktionshastighet. Välj mellan 0.6 mm (standard), 0,25 mm, 0,4 mm, 0,8 mm eller 1,2 mm
Material: Öppet system, så stort utbud av material. Förutsättningar är en smältpunkt under 295°C och att det finns i tre millimeters diameter
Utskriftshastighet: 70-100 millimeter per sekund
Listpris: 199 000 kr (CE-märkt, med dubbla skrivhuvuden)

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


PLM presenterar programvara

Den 15 oktober arrangerar PLM Group en konferens med fördjupning inom programvarulösningar för additiv tillverkning. Besökarna kommer bland annat få en genomgång av den senaste versionen av Solidworks. 

Publicerat av: 

Bättre öl med 3d-printning

I samarbete med GE Additive, har världens äldsta bryggeritillverkare Kaspar Schultz Gmbh i Tyskland utvecklat ett 3d-utskrivet omrörarblad, som ska kunna fördela spannmålen i ölsoppan bättre.

Publicerat av: 

Formnext växlar upp

Fler än 740 utställare väntas vara på plats under årets Formnext-mässa i Frankfurt den 19–22 november. Mässan är en av de ledande inom additiv tillverkning och firar i år fem år med att växa in i två nya mässhallar. 

Publicerat av: 

Turbinblad av cellulosa visas på Elmia

Under årets Elmia Subcontractor-mässa, den 12–13 november, kommer ett 3d-printat turbinblad av levande organismer visas upp. – Efterfrågan på nya biologiska och hållbara material är stort över hela världen, säger Doktor Sascha Peters, grundare av Berlinbaserade Haute innovation.

Publicerat av: 

3d-printad bas sätter tonen

Additiv tillverkning är en känd teknik för att kunna tillverka föremål av många olika slag. Ett nytt exempel på detta är professorn Olaf Diegels ”Beatles-bas”.

Publicerat av: 

De vill lösa utmaning med metallpulver

Graphmatech strävar efter att hitta lösningen som gör det lättare att arbeta med metallpulver, både i additiv tillverkning och metallurgi. Nu kan de ha tagit första steget för att nå dit. 

Publicerat av: 

Raise3D lanserar ny 3d-skrivare

Raise3D lanserar en ny multifunktions FFF / FDM 3d-skrivare för industriell användning. – Vi vill att våra skrivare ska vara på inkluderande som möjligt, Edward Feng, vd på Raise3D.

Publicerat av: 

Ultimaker breddar produktportföljen

Ultimaker lanserar S5 Pro Bundle och S3. – Det här är en världsnyhet som vi har längtat länge efter, säger Daniel Ljungstig, vd på 3DVerkstan som levererar Ultimakers 3d-skrivare i Norden och Baltikum.

Publicerat av: