3D Center satsar på stora format

3dplatform_3dp1000

3D Center blir återförsäljare av 3DPlatforms stora 3d-skrivare på den skandinaviska och baltiska marknaden. Maskinen 3DP1000 från 3DPlatform är baserad på extruderingsteknik och har en av marknadens största byggvolymer.

– Den stora byggvolymen gör maskinen användbar inom många områden som skolor, designers, arkitektur, produktutveckling och inom bygg, säger Ulf Qviberg, vd, 3D Center. Priset ligger i ett lägre segment vilket gör skrivarna till en utmärkt instegsmodell för additiv tillverkning.

3d-skrivaren 3DP1000 har en av de största byggvolymerna på marknaden med 1x1x0,5 meter. Den finns i två utföranden med ett eller två skrivhuvuden. Maskinen är en ”open source” –maskin och kan köras med valfri programvara och 2,85 millimeters filament från valfri leverantör.

Den stora byggvolymen gör att skrivaren från 3DPlatform kan användas både vid behov av stora detaljer men även för att öka kapaciteten i att producera ett större antal mindre detaljer.

Idag används maskiner från 3DPlatform för bland annat utskrifter av konstverk, delar till konceptbilar, modellformar för plast- och kolfiberprodukter samt till arkitekturmodeller.

– Vi på 3D Center är mycket stolta över förmånen att lansera 3DP1000 på den skandinaviska och baltiska marknaden, säger Ulf Qviberg. Med denna maskin kompletterar vi vår bredd på maskinutrustning och täcker därmed in åtta olika tekniker i vår produktportfölj.

– Eftersom FFF-tekniken är en väl beprövad och billig teknik lämpar sig denna maskin såväl för avancerade användare som nybörjare på området. Den är en bra instegsmodell för de som vill börja nyttja additiv tillverkning.

FAKTA 3DP1000
Upplösning (XYZ): ner till 70 mikrometer
Extrudering: Enkelt eller dubbelt munstycke, flexibelt och utbytbart. Större diameter ger högre produktionshastighet. Välj mellan 0.6 mm (standard), 0,25 mm, 0,4 mm, 0,8 mm eller 1,2 mm
Material: Öppet system, så stort utbud av material. Förutsättningar är en smältpunkt under 295°C och att det finns i tre millimeters diameter
Utskriftshastighet: 70-100 millimeter per sekund
Listpris: 199 000 kr (CE-märkt, med dubbla skrivhuvuden)

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Ikea släpper tre nya 3d-printade produkter

Inför Ikeas event Democratic Design Days, presenterade företaget sin syn på hållbarhet. På listan fanns bland annat 3d-print som en punkt. Nyligen släppte de även nyheten om tre nya additivt tillverkade produkter…

Publicerat av: 

Artec 3D utökar med ny programvara

Artec 3D släpper en uppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Det nya programmet kommer med en rad nya funktioner som ska förbättra databearbetning för användaren.

Publicerat av: 

Tryckmässa tar grepp om
additiv tillverkning

Tryckmässan Drupa i Düsseldorf den 16–26 juni 2020, får ett speciellt konferensprogram om additiv tillverkning. – Additiv design och tillverkning skapar kreativitet inom flera industrier, säger Rainer Gebhardt, projektledare på VDMA Additive Manufacturing Association.

Publicerat av: 

Desktop Metal och Indo-MIM växlar upp

Desktop Metal ingår partnerskap med indiska Indo-MIM. Enligt Desktop Metals vd och medgrundare Ric Fulop, kommer samarbetet ge deras kunder möjlighet att gå från prototyper till fullskalig produktion av metalldelar.

Publicerat av: 

De spikar avtal om filament

Addexport, som nyligen adderade 3d-skrivare från Tractus 3D i sin produktportfölj, spikar nu ett kontrakt med en holländsk materialtillverkare.

Publicerat av: 

Sandvik 3d-printar med diamant

Sandvik har använt additiv tillverkning för att 3d-printa i diamantkomposit. Enligt koncernen kan det komma att revolutionera hur industrin använder det svåraste naturmaterialet på jorden.

Publicerat av: 

Addema investerar för framtiden

Servicebyrån Addema i Jönköping investerar i nya maskiner för efterbehandling. – Det är ett sätt för oss att bli mer effektiva och konkurrenskraftiga, säger Claes Sjödahl delägare.

Publicerat av: 

MakerBot släpper specialmaterial

MakerBot utökar materialportföljen med ett nytt specialmaterial till sin 3d-skrivare MakerBot Method. – Våra kunder har bett om ett material som kan användas för en rad olika applikationer som kräver styrka och hållbarhet, berättar MakerBots vd Nadav Goshen.

Publicerat av: 

”Fler tittar på att 3d-printa reservdelar”

3d-teknikleverantören Protech var på plats under Plastteknik Nordic i Malmö den 8–9 maj för att möta kunder och diskutera vilken riktning branschen tar. – Fler och fler tittar på att 3d-printa reservdelar, jiggar, fixturer och mättolkar, säger Evald Ottosson, försäljningsansvarig på Protech.

Publicerat av: 

Han ska styra kommunikationen på ExOne

Från tryckmaskiner till 3d-skrivare. ExOne, en global leverantör av 3d-skrivare och tillbehör, tillsätter nu posten som kommunkationschef med Charlie Grace. Med sig in i företaget tar han med 25 års erfarenhet från bland annat den grafiska branschen.

Publicerat av: