Material med färg till Autodesks 3d-skrivare Ember

autodesk_emberAutodesk har tagit fram nya material till sin SLA-baserade 3d-skrivare Ember. Dessutom uppgraderar man maskinens firmware, något som ska ge högre utskriftshastighet och kvalitet, menar företaget.

Med den nya programvaran ska användare också kunna kalibrera i X- och Y-led ner till en noggrannhet på +-25 mikrometer. Sitter du på en ny modell är det bara att installera. Har du däremot modellen Explorer Ember kommer du att behöva en uppdatering som går att beställa gratis här.

Autodesk Ember är ett öppet system, vilket innebär att man som användare kan experimentera med tredjepartsmaterial. Dock släpper företaget ett nytt materialkit med färger som cyan, magenta, gul och svart. Snart kommer även vitt. Dessa nya färgade material kan användas var för sig eller blandas. De kan även blandas med Autodesk Standard Clear-materialet om man vill ha transparens i sina 3d-utskrivna delar.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.