Canons nordiska 3d-satsning på öppet hus

Anton Strand, Canon Norge, berättar om företagets 3d-skrivarsatsning i Norden.

Anton Strand, Canon Norge, berättar om företagets 3d-skrivarsatsning i Norden.

I början av december höll Canon öppet hus i Oslo för att visa sin satsning på 3d-skrivare. Företaget har förhandsvisat en egenutvecklad skrivare, men denna gång var det för att visa upp utbudet av lösningar från samarbetspartnern 3D Systems.

– Vi har valt 3D Systems som partner för vår 3d-skrivarverksamhet, säger Anton Strand på Canon Norge. Företaget är näst störst, globalt sett, och är ett av de som i dagsläget gör minst förlust. Det är ingen hemlighet att även det blåser starka 3d-vindar över världen, så är branschen fortfarande i investeringsfasen och förtjänsten dyker upp på vägen. 3D Systems har den fördelen att de satsar brett med sju olika plattformar. Därför kan de också leverera skrivare som använder flera tekniker.

Canon satsar på det professionella segmentet av 3d-skrivare. Det innebär modellerna ProJet 660, 3500-serien, 4500, 6000 och 7000.

– Men vi har även avtalat om de andra modellerna också om kunder vill beställa, säger Anton Strand. ProJet 6600 levereras även i en dental version.

På plats under det öppna huset fanns även norska Dimension 10. Det är en studio för 3d-scanning som öppnar i Oslo i januari. Deras scanningsrigg består av 110 digitala systemkameror som kan ta extremt högupplösta 3d-bilder. Den färdiga scanningen kan sedan konverteras för 3d-utskrift.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.


info box nyhedsbrev

Kontakta Daniel Wahlgren daniel.whlgren@agi.se +46 763178091

Publicerat av: 

Högskolan Väst får miljonstöd från EU

Högskolan Väst får 10 miljoner från EU, genom Tillväxtverket, för projektet SpaceLab. Tillsammans med GKN Aerospace ska de hjälpa svenska företag att behålla sin ledande position inom flyg- och rymdindustrin.

Publicerat av: 

3d-portal ska boosta affärer

PostNord lanserar en molnbaserad 3d-portal. – Det är nästa steg för att på ett enkelt sätt göra 3d-marknaden mer tillgänglig, menar PostNord Strålfors vd Ylva Ekborn. 

Publicerat av: 

GE Additive ger bort 600 3d-skrivare

GE Additive har investerat 10 miljoner dollar för att förse skolor runt om i världen med 3d-skrivare. I höst levereras 600 polymer 3d-skrivare ut till grundskolor i hela världen.

Publicerat av: 

RISE blir helägare av Swerea

Den svenska forskningskoncernen Swerea blir helägt av forskningsinstitutet RISE med start den 1 juli. Kunderna kommer inte att påverkas, menar Mats Lundin som är vd på Swerea IVF. 

Publicerat av: 

3DVerkstan lär ut om förstärkta utskrifter

3DVerkstan bjuder in till after work den 20 juni om fiberförstärkta 3d-utskrifter. – Om du behöver egenskaper som hög styrka, hållfasthet och styvhet, finns det alternativ till metall, skriver 3DVerkstan.

Publicerat av: 

Ett hjärta sött som socker

Forskare från University of Illinois har utvecklat en ny typ av 3d-skrivare som kan tillverka komplexa former av sockeralkohol-lösningar. Något som kan användas för att odla biologisk vävnad.

Publicerat av: