Magnetiskt grafenmaterial på ingång

ferro_magnetic

Den amerikanska materialutvecklaren Graphene 3D Labs har sedan förra året börjat lansera grafenbaserade 3d-skrivarmaterial för extruderingsteknik. Nu kommer ytterligare ett material – ett magnetiskt, grafenbaserat filament..

Det nya materialet, Ferro-Magnetic, är ett järnbaserat PLA-filament. Det är framtaget för att skriva ut komponenter som ska användas i applikationer med magnetiska fält. Företaget rekommenderar bland annat neodym- eller samarium-koboltmagneter för bästa resultat. Andra användningsområden kan vara magnetiska sensorer, mekaniska manövreringsorgan, magnetomrörare, forskning och hobbyprojekt.

Eftersom det nya filamentet innehåller järn är det skörare än andra PLA-material. Man bör därför använda ett munstycke med större diameter. Ferro-Magnetic PLA finns i 1,74 mm och kostar 40 dollar för en spole på 350 gram.

– Det har alltid varit vår målsättning att skapa nya möjligheter inom 3d-utskrifter, säger Elena Polyakova, vd, Graphene 3D. Med varje funktionellt material som vi släpper, ökar applikationsmöjligheterna exponentiellt.

Utöver den senaste lanseringen av ett magnetiskt filament och det ledande filament som företaget släppte förra året, har man även sökt patent för en kostnadseffektiv tillverkningsprocess för ledande material. Totalt har företaget sex patentansökningar ute som både gäller 3d-skrivarteknik och material.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fler talare klara för AM-dagen

Hur hållbart är det egentligen att 3d-printa med plastmaterial? Vilka möjligheter finns med bioprinting i framtiden? Och kan additiv tillverkning med metall någonsin bli lika enkelt som vanliga utskrifter av papper? Det är något av det som kommer avhandlas under AM-dagen den 7 december.

Publicerat av: 

Köper resterande aktier i Xaar 3D

3d-skrivartillverkaren Stratasys skriver i ett pressmeddelande att de har köpt alla återstående aktier i Xaar 3D. Detta kommer att ytterligare påskynda företagets tillväxt inom 3d-printing för produktionsändamål. Stratasys ägde sedan tidigare 45 procent av Xaar 3D.

Publicerat av: 

Marknaden pekar uppåt igen

Additiv tillverkning med polymerer och metaller går mot historiska höjder. Det visar en ny rapport från det amerikanska marknadsanalysföretaget SmarTech Analysis. Siffror från andra kvartalet 2021 visar på nivåer som är högre än före pandemin.

Publicerat av: