Stratasys starkare på färg med Adobe-samarbete

John Gould, vd, Stratasys Nordamerika, och Mike Scrutton, chef för produktutveckling för 3d-skrivare, Adobe.

John Gould, vd, Stratasys Nordamerika, och Mike Scrutton, chef för produktutveckling för 3d-skrivare, Adobe.

Stratasys fördjupar nu sitt samarbete med programvaruleverantören Adobe i ett led att förenkla utskriftsprocess och erbjuda mer färg. Mycket mer färg, ska sägas. Från att tidigare ha kunnat skriva ut i 46 färger i företagets Connex 3-maskiner, kan man nu producera runt tusen färger.

Den viktigaste komponenten i dessa nya färgmöjligheter är två nysläppta material – Vero Cyan, en kraftfull blå som ersätter den tidigare cyanfärgen, och Vero Pure White, som ger en ren och rakt igenom opak vit färg. Kombinerat med de andra färgerna för Connex 3 får man tillsammans med Adobe till en färgrymd, alltså det totala antalet färger som kan användas, som uppgår till runt tusen stycken.

Möjligheterna till att arbeta med 3d-modeller i Adobe Photoshop har också förbättrats. Nu kan du slå på en färgprofil för Connex 3 direkt i Photoshop. Det innebär att du kan arbeta i ett WYSIWYG-gränssnitt, där det du ser på skärmen matchar din 3d-utskrivna komponent. När du importerat en 3d-modell i Photoshop kan du nu måla eller rita direkt på modellen, eller lägga på texturer. Har du ingen egen maskin, finns det en funktion för att beställa en utskrift via Stratasys servicebyrå.

– Vi ser många som är besvikna på 3d-skrivartekniken eftersom arbetsflödena är så komplexa, i synnerhet om du vill ha komponenter med färg, säger John Gould, vd för Stratasys Nordamerika. Med Adobes hjälp förändrar vi hela processen, gör den enklare, samtidigt som vi kapar flera led i kedjan i och med att man inte behöver skicka sin 3d-utskrift till färgläggning.

Stratasys har också förenklat sin produktportfölj och stoppar produktionen av Connex 1 och Connex 2. Kvar är nu tre olika Connex 3-modeller (med olika byggvolym) som alla producerar med dessa tusen färger.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.