GT Prototyper förstärker på marknadssidan

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 2 mars 2016
Mikael Sohlberg är ny medarbetare på GT Prototyper i Ystad.
Mikael Sohlberg är ny medarbetare på GT Prototyper i Ystad.

Från och med den 1 mars är Mikael Sohlberg, tidigare på Prototal PDS, ny medarbetare på GT Prototyper, GTP, i Ystad. Mikaels uppdrag är i första hand att vara nära marknaden samt att vara ett bollplank i såväl tekniska som ekonomiska frågor inom området 3d-utskrifter.

Närmast kommer Mikael från GTP:s samarbetspartner Prototal PDS, där han under 20 år arbetat i en rad olika roller – från projektledning och marknad/försäljning och vd. Under åren har Mikael arbetat upp ett mycket djupt branschkunnande, till stor nytta för GTP och för våra kunder, menar GTP.

Mikael kommer att ha västgötska Källby som utgångspunkt. Hans första mässuppdrag blir på Pastteknik Nordic den 13-14 april, där GTP ställer ut i monter A:03.

Läs vidare

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Wohlers förutspår utvecklingen för 2024

Ett uppsving för DED-teknologin, materialutveckling som leder till nya applikationer och det faktum att allt fler företag överväger digitala lager och tillverkning on demand. Det är några möjliga scenarier som branschgurun Terry Wohlers ser framför sig under resten av 2024.
lenny-kuhne-jHZ70nRk7Ns-unsplash

Sintratec lägger ner verksamheten

Schweiziska tillverkaren Sintratec har gått i konkurs. Trots tillväxt och framgångar under bolagets tioåriga historia blev den ekonomiska situationen till slut ohållbar.
Sintratec

Nytt rekord: Världens största polymer-3D-skrivare

University of Maine, USA, skriver ännu en gång in sig i Guinness rekordbok. Nyligen slog de sitt eget rekord från 2019 efter att ha byggt världens största 3D-skrivare för polymerer.
fof-1.0-0856_inline-1-1024x683

Senaste nytt

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1

Axplock från Elmia 3D-mässan

Det har gått två år sedan sist, men den 14–17 maj var det dags för den additiva branschen att samlas igen på Elmia 3D. Här är några nedslag från mässans första dag.
Elmia 3D kollage