Mindre version av 3d-skrivare för textilmaterial

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 9 mars 2016

electroloom_mini

Amerikanska Electroloom höjde på ett och annat ögonbryn när de för två år sedan offentliggjorde sin textil-3d-skrivare med samma namn. 3d-skrivare är kanske att ta i, vad det handlar om är en teknik som kan skjuta ut textilfiber på en mall för olika plagg – t-tröja, kjol, linne. Fibermaterialet är klibbigt och fäster mot mallen.

Nu lanserar företaget en miniversion av den ursprungliga skrivaren, med namnet Electroloom Mini. Maskinen arbetar inte med mallar på samma sätt som sin storebror, utan med cylindrar som sprayas med fibermaterial, vilket skapar ett tygstycke.

Electroloom Mini använder ett polyesterliknande material. Det fina med den mindre modellen är att man kan arbeta med olika färger, samt att slutmaterialet är ett tygstycke som kan förädlas vidare.

Läs vidare

Högupplösta detaljer med SAF-uppdatering

Printa delar med SAF-teknologin som är mer exakta och i ännu högre upplösning. Det är möjligt med den uppgradering som Stratasys släppt.
H350 v2

Amexci investerar stort i Nikon SLM Solutions

Förra sommaren meddelade Amexci en strategisk satsning för att markant öka tillverkningskapaciteten. Det har resulterat i ett samarbete med Nikon SLM Solutions och en investering i två av tillverkarens metall-system.
SLM

Ultimaker går i industriellt spår med Factor 4

I samband med Hannover Messe lanserade Ultimaker sitt nya flaggskepp: Factor 4. En komplett end-to-end-lösning som är utvecklad för 3D-printing inom lätt industri.
UltiMaker Factor 4 user

Formlabs lanserar supersnabba Form 4

Formlabs lovar oöverträffad hastighet, noggrannhet och tillförlitlighet med den nya generationen resinskrivare, Form 4. En nyhet som enligt tillverkaren ska sätta en ny standard inom professionell 3D-printing.
Formlabs_Form_4_-_1

Senaste nytt

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1

Axplock från Elmia 3D-mässan

Det har gått två år sedan sist, men den 14–17 maj var det dags för den additiva branschen att samlas igen på Elmia 3D. Här är några nedslag från mässans första dag.
Elmia 3D kollage