Nordisk undersökning om 3d-skrivaranvändning

FOTO: Creative Commons / Plings

FOTO: Creative Commons / Plings

Ett samarbete mellan flera finska universitet och forskningsorganisationer ska utmynna i en omfattande rapport om användningen av 3d-skrivarteknik i Norden. Alla som arbetar med 3d-skrivarteknik kan delta i den onlinebaserade undersökning som ligger till grund för rapporten.

Målet med undersökningen är att ta reda på hur 3d-skrivartekniken används utifrån ett tekniskt, ekonomisktj juridiskt och policymässigt perspektiv. De samarbetande organisationerna vill därmed främja implementeringen av tekniken i tillverkande företag.

Resultaten från den nordiska undersökningen kommer dessutom att jämföras med de europeiska länder som kommit längst i användningen av 3d-skrivarteknik, som Belgien, Tyskland, Frankrike och Storbritannien.

Ansvariga för undersökningen är universitetet Aalto, Hanken School of Economics och Helsingfors universitet.

Undersökningen kommer att vara tillgänglig till och med september i år. Resultatet förväntas vara klart och offentliggörs i slutet av året. Delta i undersökningen genom att klicka här.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.


info box nyhedsbrev

Kontakta Daniel Wahlgren daniel.whlgren@agi.se +46 763178091

Publicerat av: 

Högskolan Väst får miljonstöd från EU

Högskolan Väst får 10 miljoner från EU, genom Tillväxtverket, för projektet SpaceLab. Tillsammans med GKN Aerospace ska de hjälpa svenska företag att behålla sin ledande position inom flyg- och rymdindustrin.

Publicerat av: 

3d-portal ska boosta affärer

PostNord lanserar en molnbaserad 3d-portal. – Det är nästa steg för att på ett enkelt sätt göra 3d-marknaden mer tillgänglig, menar PostNord Strålfors vd Ylva Ekborn. 

Publicerat av: 

GE Additive ger bort 600 3d-skrivare

GE Additive har investerat 10 miljoner dollar för att förse skolor runt om i världen med 3d-skrivare. I höst levereras 600 polymer 3d-skrivare ut till grundskolor i hela världen.

Publicerat av: 

RISE blir helägare av Swerea

Den svenska forskningskoncernen Swerea blir helägt av forskningsinstitutet RISE med start den 1 juli. Kunderna kommer inte att påverkas, menar Mats Lundin som är vd på Swerea IVF. 

Publicerat av: 

3DVerkstan lär ut om förstärkta utskrifter

3DVerkstan bjuder in till after work den 20 juni om fiberförstärkta 3d-utskrifter. – Om du behöver egenskaper som hög styrka, hållfasthet och styvhet, finns det alternativ till metall, skriver 3DVerkstan.

Publicerat av: 

Ett hjärta sött som socker

Forskare från University of Illinois har utvecklat en ny typ av 3d-skrivare som kan tillverka komplexa former av sockeralkohol-lösningar. Något som kan användas för att odla biologisk vävnad.

Publicerat av: