3D Systems satsar på medicinteknik med nytt test- och produktionscenter

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 16 mars 2016

3dsystems_medical_center

En av de snabbast växande branscherna när det gäller 3d-skrivare är medicinteknik. Nu öppnar 3d-skrivarleverantören 3D Systems ett teknikcenter i USA där man visar upp alla sina produkter och tjänster inom medicinteknik. Healthcare Technology Center, som det heter, är företagets centrala hubb för alla aktiviteter som man har inom medicinteknik och vårdsektor.

På centrat samarbetar man tätt med yrkesverksamma inom olika vårdsektorer samt med leverantörer av medicinteknik. Några av de applikationer som ligger närmast till hands är implantat, verktyg, kirurgisimuleringar samt modeller för planering av ingrepp samt för utbildning.

Man kommer även att ha en fullfjädrad produktionsanläggning där man ska tillverka redan utvecklade applikationer, men även helt nya idéer. Man täcker in 3d-skrivartekniker som SLA, metallsintring, SLS, ColorJet och MultiJet.

Läs vidare

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, a GE Aerospace Company.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Wohlers förutspår utvecklingen för 2024

Ett uppsving för DED-teknologin, materialutveckling som leder till nya applikationer och det faktum att allt fler företag överväger digitala lager och tillverkning on demand. Det är några möjliga scenarier som branschgurun Terry Wohlers ser framför sig under resten av 2024.
lenny-kuhne-jHZ70nRk7Ns-unsplash

Sintratec lägger ner verksamheten

Schweiziska tillverkaren Sintratec har gått i konkurs. Trots tillväxt och framgångar under bolagets tioåriga historia blev den ekonomiska situationen till slut ohållbar.
Sintratec

Nytt rekord: Världens största polymer-3D-skrivare

University of Maine, USA, skriver ännu en gång in sig i Guinness rekordbok. Nyligen slog de sitt eget rekord från 2019 efter att ha byggt världens största 3D-skrivare för polymerer.
fof-1.0-0856_inline-1-1024x683

Senaste nytt

3D-printade effekter direkt på jeansen

3D-skrivartillverkaren Stratasys har utvecklat en direct-to-garment-lösning för att printa direkt på textil. Den ska kunna användas till exempel för att ge använda kläder nytt liv.
Stratasys TechStyle_Direct-to-Garment Technology (2)

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, a GE Aerospace Company.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1