SVEAT arrangerar konferens på Plastteknik i Malmö

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 29 mars 2016

sveat_plastteknik2016_konferens

På mässan Plastteknik i Malmö den 13 april arrangerar branschföreningen SVEAT en konferensdag om 3d-skrivarteknik. Det blir fokus på handfasta råd och framgångsrika kundfall.

Konferensen leds av Katarina Elner-Haglund, en av Sveriges främsta experter på plastsidan och tidigare redaktör på tidskriften Plastforum. Tillsammans med SVEAT har hon samlat fyra intressanta talare som lyfter olika aspekter av 3d-skrivartekniken.

Konferensprogrammet den 13 april:

09.30-09.40
Introduktion: Var står additiv tillverkning i Sverige idag och hur ser den närmaste framtiden ut? Förmiddagens moderator: Katarina Elner-Haglund, Comerion

09.40-10.10
Olaf Diegel/prof. Produktutveckling, LTH: Nya logistikströmmar – hur additiv tillverkning förändrar supply chain och reservdelshanteringen. (föredraget är på engelska)

10.10-10.40
Evald Ottosson/Protech AB: Additiv tillverkning inom fordons- och flygindustrin – handfasta exempel på applikationer som även kan användas inom andra industrigrenar.

10.40-11.10
Kenny Johansson, Acron Formservice AB: Jiggar, fixturer och gripdon – optimerade produktionshjälpmedel med additiv teknik.

11.10-11.40
Pär Nobring, r.a.p.s AB: Additiv tillverkning – den nutida vardagen med några enkla exempel.

11.40-12.00
Sammanfattning & frågor.

Läs vidare

92 procent kortare ledtider med AM

Fler och fler stora industriföretag upptäcker fördelarna med AM-tekniken. Det senaste i raden är svenska koncernen Atlas Copco Group som med additiv tillverkning kunnat dra ner på både kostnaderna och ledtiderna.
Atlas-Copco_team

Metod för AI-förbättrad 3D-print

AI är ett begrepp som är på allas läppar. Tekniken används redan på flera olika sätt inom 3D-printing och det kommer hela tiden nya lösningar. Amerikanska forskare har utvecklat en algoritm för att effektivare printa komplexa strukturer.
3D-printer-printing-prostate

Klimatsmartare byggen med 3D-printade betongelement

Forskare vid Syddansk universitet (SDU) har tagit fram 3D-printade betongelement som kräver mindre material och därmed innebär en mindre belastning på miljön än traditionella motsvarigheter. 
f6d8b7a7-150c-4d9d-9edf-e33a70d766b5

Efter konkursen: Mycorena sålt till belgiskt bolag

Under sommaren kom nyheten att det Göteborgsbaserade food-tech-bolaget Mycorena ansökt om konkurs. Nu står det klart att belgiska Natural Plantbased Solutions köper konkursboet.
MYCORENA_NASA_1

Senaste nytt

Stratasys släpper uppföljaren Origin Two

Efter Origin One kommer Origin Two, en DLP-printer för mindre produktionsserier där tillverkaren lovar exakthet, repeterbarhet och fin ytfinish som är jämförbar med formsprutning.
Origin Two

Säkrar investering för AI-drivet kvalitetsverktyg

Interspectral, med bas i Norrköping, säkrar en investering för att utveckla sitt AI-drivna verktyg för kvalitetssäkring vid additiv tillverkning i metall.
Interspectral

Ikea söker kreativ 3D-printingspecialist

Möbeljätten Ikea har tidigare experimenterat lite med 3D-printing. Nu anställer bolaget en specialist inom 3D-printing för produktutveckling.
Flags 3

92 procent kortare ledtider med AM

Fler och fler stora industriföretag upptäcker fördelarna med AM-tekniken. Det senaste i raden är svenska koncernen Atlas Copco Group som med additiv tillverkning kunnat dra ner på både kostnaderna och ledtiderna.
Atlas-Copco_team